© BELGA

Lotto Soudal moet het zonder Tim Wellens doen in Baskenland

Tim Wellens ontbreekt in de selectie van Lotto Soudal voor de Ronde van het Baskenland (WorldTour), die vandaag/maandag start. Onze landgenoot zal zich met specifieke trainingen in Monaco voorbereiden op de Ardense klassiekers. Lotto Soudal trekt zonder klassementsambities naar de Noord-Spaanse rittenkoers en wil aanvallend koersen.

Tim Wellens reed de voorbije vier jaar altijd al de Ronde van het Baskenland in functie van de Ardense klassiekers, zoals heel wat andere renners in het peloton die top willen zijn van de Brabantse Pijl tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Dat doet hij deze keer niet. Wellens werd ziek na Parijs-Nice, waar hij als vijfde eindigde, en paste voor de Ronde van Catalonië. Nu is de Limburger er evenmin bij in het Baskenland. Hij zal zich voorbereiden op het Ardense werk in Monaco via specifieke trainingen en hervat pas de competitie in de Brabantse Pijl op 11 april, na een maand zonder wedstrijd.

Lotto Soudal mikt in de Ronde van het Baskenland niet op een klassement, maar wil aanvallend koersen. “Dat is onze enige kans op succes. Onze selectie bestaat uitsluitend uit Belgen”, aldus ploegleider Mario Aerts. “De Ronde van Catalonië was succesvol voor ons, met de ritzege van Thomas De Gendt. Hij is ook in het Baskenland van de partij. Neoprof Bjorg Lambrecht heeft de Ronde van Catalonië goed doorstaan, hij werd nog zeventiende op de slotdag in Barcelona. Dat bewijst dat hij zeker niet stuk zat. Het was voor Bjorg een heel goede kennismaking op het hoogste niveau. Ook nu zal hij weer veel kunnen opsteken. Maxime Monfort trok een dag in de aanval in de Ronde van Catalonië, zijn conditie gaat in stijgende lijn. Jelle Vanendert was al goed vorige week, hij is bezig aan de laatste finetuning voor de Waalse klassiekers.”

De selectie van Lotto Soudal voor de Ronde van het Baskenland: Sander Armée, Thomas De Gendt, Bjorg Lambrecht, Rémy Mertz, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande en Jelle Vanendert.

Meer over Tim Wellens