Acrobaat valt 8 meter naar beneden door “te slap koord”

Een Russische trapezewerker viel voor het oog van tientallen toeschouwers meer dan acht meter naar beneden tijdens een optreden en kwam op een harde houten vloer terecht. De man kwam er als bij wonder zonder kleerscheuren vanaf en sprong snel weer recht om het publiek te groeten. Na een snel onderzoek in het ziekenhuis, kwam de plichtbewuste acrobaat zelfs nog terug om zijn dansje op het koord af te maken.

pjv

De Russische acrobaat Sergey Marakov was bezig met zijn act voor het Dovgalyuk Dynasty Circus tijdens een voorstelling in Siberië toen hij naar beneden viel. Volgens de man was zijn koord “te slap” omdat het dooit in de Russische regio en de pilaren waaraan het touw is bevestigd daardoor niet stevig meer in de grond zaten.

Marakov doet zijn gevaarlijke kunststukjes zonder veiligheidsnet, maar door zijn jarenlange ervaring en harde training, weet hij hoe hij de schade moet beperken tijdens een val. Hoewel hij even naar zijn arm greep nadat hij op de vloer was beland, had hij verder geen ernstige verwondingen. Hij stond snel weer op de planken om het geschrokken publiek gerust te stellen en om verder te gaan met de show.