© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Pasen brengt 17 PMC Cycling-rijders in de finale Flanders Series BMX

Voor de kinderen was het paasweekend een belangrijk weekend. Zij mochten dan natuurlijk paaseitjes gaan rapen. Ook bij de rijders van PMC Cycling was de paashaas langs geweest: in Ranst stonden ze met 17 rijders in de finale. Zeker geen slechte prestatie.

Nancy Aerts

Tijdens het paasweekend waren de BMX-rijders van PMC Cycling afgezakt naar Ranst om er deel te nemen aan de Flanders Series BMX. Met maar liefst 81 reeksen op het programma mochten ze met z'n allen de koude trotseren. De BMX'ers haalden alles uit de kast om een goed resultaat neer te zetten. Bij de Boys 5 jaar kon Seth Gijbels zich kwalificeren voor zijn finale. Zijn start was matig, maar in de eerste bocht gingen er al twee rijders tegen de grond. Seth kon ze ontwijken en zo vechten voor een mooi resultaat in de finale. Hij slaagde erin op nog één rijder terug te pakken en zo een vijfde plaats neer te zetten in zijn finale.

Bij de boys 8 jaar stonden er maar liefst drie rijders van PMC Cycling in de finale. Het was dus uitkijken hoe de jongens het zouden doen. Bent Lenssen - die de laatste tijd in goede vorm verkeert - zette de achtervolging in, maar strandde op de tweede plaats. Jens Gijbels vocht met alle krachten, maar op de derde lijn moest hij telkens wat gas terugnemen. Dat was in zijn finale niet anders. Hij strandde op de vijfde plaats. Lennert Laenen moest achtervolgen in zijn finale. Hij strandde op de zevende plaats.

Bij de boys 9 jaar kon Joppe Beijsen zich plaatsen voor de finale. Hij wou er alles aan doen om ook hier een mooi resultaat neer te zetten. Maar bij de start werd hij al in de tang genomen en moest hij even de benen stil houden om niet ten val te komen. Dan terug op snelheid komen, maar hij kwam niet verder dan een zesde plaats. Bij de boys 10 jaar fietste Jaro Gielen zich naar de finale. Zijn start was matig, maar hij knokte terug. Hij kwam als vijfde over de finish.

Bij de boys 11 jaar stonden er twee rijders van PMC Cycling in de finale. Iljo Lenssen en Brend Van Aerschot mochten de streepjes hoog houden. Brend Van Aerschot gaf alles, maar kwam niet verder dan een achtste plaats. Iljo Lenssen had gezien hoe zijn broer het ervan af gebracht had en probeerde het beter te doen. Zijn doel was om podium te rijden, maar bij het overschrijden van de finish moest hij zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Bij de boys 15 jaar stond Jan-Viktor Vranckx in de finale. Hij nam een goede start, maar in de eerste bocht kwam er een reeksgenoot ten val en de fiets van de gevallen rijder raakte zijn fiets. Hij kon niet voorkomen dat hij zelf ten val kwam. Hij stond wel vlug recht, maar de andere rijders waren al gepasseerd. Dus er zat niet meer in dan een zevende plaats.

Bij de boys 17 jaar wist Jorden Biesmans zich te kwalificeren voor zijn finale. Maar door het feit dat Jorden zowel op de 20 als op de 24 inch aan de start komt, zijn de krachten aan het eind van de dag wel op. Hij moest zich tevreden stellen met een zevende plaats. In zijn Cruiser-reeks deed hij het stukken beter. Samen met zijn clubgenoot Maxim Jamar kon hij de blauw-wit-oranje kleurtjes eer aan doen. Joden ging goed van start en vocht tot op de meet om zijn derde plaats vast te houden. Maxim Jamar verging het minder. Hij kwam op de laatste lijn in aanraking met Kjentell Bartels en kwam ten val. Hij werd voor verzorging afgevoerd, maar kreeg van de jury de achtste plaats toegekend.

Bij de cruisers 40 jaar en ouder waren alle ogen gericht op Geert Lenssen. Vlot kwam hij door de reeksen door en in zijn finale kon hij de puntjes op de 'i' zetten. Even een rijder die voorin kwam te zitten en Geert kon achtervolgen. Hij slaagde erin om de tweede plaats in handen te nemen en niet meer af te staan.

Bij de meisjes waren het Anouck Verweij en Melanie Lemmens die het mooie weer maakten in de finale bij de girls 9 jaar. Al weken zijn ze aan elkaar gewaagd. Nu in Ranst was het niet anders. Anouck kon meegaan met de toppers en kwam als derde over de streep. Melanie bleef in het spoor van haar clubgenote en bemachtigde de vierde plaats. Bij de girls 15 jaar en ouder mocht Sarah Neijs een finale rijden. De dame uit Heusden Zolder kwam als zevende over de finish en was daar blij mee.

Bij de elites was het een gehaverde finale. Joffrey Wouters kwam in de eerste bocht ten val toen hij aan de kop zat. De rest van de meute werd opgehouden. Zo ook zijn broer Dean, die helemaal naar boven werd geduwd in de bocht en daar de controle over zijn fiets verloor. De twee broers bleven alleen achter in de eerste bocht en zochten troost bij elkaar. Samen konden ze de wedstrijd wel uitfietsen. Dean Wouters werd zevende, Joffrey achtste.

Volgende week zijn de rijders opnieuw te gast in Ranst, maar dan voor een luik van de topcompetitie.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio