VIDEO. Spannende zoektocht naar paaseieren in het donker

In Alden Biesen gaan ze er prat op dat eeuwenoude geheimen die schuilen in de duisternis weer tot leven komen dankzij de ‘Bilzen Mysteries’. Vanuit die schoot ontsprong bij de organisatoren de gedachte van een spannende paaseierenraap.

JoGe, Beelden TP

“De Franse tuin werd bij het vallen van de avond door de paashaas volgepropt met verlichte paaseieren en twee gouden eieren”, vertelt coördinator Lore Swennen. In totaal stonden 90 gezinnen zondagavond klaar om de zoektocht aan te vatten. Terwijl de mandjes werden gevuld met de verstopte eieren, kwamen Lucas Vanoverberghe (8) en Gabrielius Matas (10) aanzetten met de gouden exemplaren.

© Tom Palmaers

“De gezinnen die ze gevonden hebben mogen op een later tijdstip nog eens terugkomen naar Bilzen voor een prachtige rondrit met een elektrisch wagentje, inclusief een overheerlijke picknick met lekkere streekproducten”, aldus Swennen.

Na de zoektocht volgde een tweede avontuur: de bezoekers kregen een tablet in de hand om het nachtelijke parcours te beleven, waarbij de 800-jarige geschiedenis van Alden Biesen tot leven komt in een uniek multimediaal licht- en klankspektakel.