© Guy Willems

Eva Gijsen overtuigt jury en publiek

De Faculteit Letteren Campus Brussel van de KULeuven organiseert ieder jaar een taalwedstrijd voor Nederlands, Engels, Frans en Duits. De Taalwedstrijd geeft ta(a)lentvolle leerlingen de kans om hun taalgevoel te bewijzen en een prestigieuze stage in het buitenland te winnen. Bijna 600 leerlingen namen deel aan de wedstrijd.

Guy Willems

Alle laatstejaars van het secundair onderwijs in Vlaanderen kunnen inschrijven voor een of twee talen. De wedstrijd gaat over twee ronden. In de eerste ronde beantwoorden de deelnemers meerkeuzevragen over spelling en grammatica, maken ze een lees- en een luisteroefening en schrijven ze een opinietekst. Uit de eerste ronde gaan de beste tien leerlingen per taal naar de tweede ronde, waarin ze voor een publiek een presentatie geven rond een opgegeven onderwerp in de wedstrijdtaal.

Eva Gijsen, leerling van 6 Moderne talen-wetenschappen van campus de helix, ging zonder moeite naar de tweede ronde in haar keuzetaal Nederlands. Daarin gaf ze een fris en imponerend betoog rond een citaat van Jacques Brel: "Het Nederlands is geen taal, het is een verkoudheid." Zij was de enige van de bijna 600 deelnemers die twee prijzen in de wacht kon slepen. Ze overtuigde niet alleen de jury die haar de eerste prijs toekende, ze kreeg van de aandachtige toehoorders bovendien de publieksprijs. De prijs bestaat uit een taalstage van een week in Amsterdam en een boekenbon van 75 euro.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio