© BELGA

Deze week opnieuw 20 graden

Het wordt maandag eerst zwaarbewolkt met een laaghangend wolkendek en, vooral over het westen van het land, valt er lichte regen of motregen. Daarna wordt het tijdelijk droger maar de zon blijft meestal verscholen achter middelhoge en hoge wolken. Op het einde van de dag krijgen we in het westen opnieuw meer bewolking met wat regen. Het wordt gevoelig zachter met na de middag temperaturen van 10 tot 12 graden in de Ardennen en van 13 tot 15 of 16 graden elders, meldt het KMI.

‘s Avonds en ‘s nachts wordt het overal zwaarbewolkt en over heel het land zijn er perioden met regen. In het westen wordt het na middernacht droger, al blijft ook daar de kans op een bui. Het blijft zacht met minima tussen 7 en 10 graden.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met perioden van regen of buien. Het blijft relatief zacht, met maxima tussen 13 en 17 graden.

Woensdag en donderdag blijft het wisselvallig, met soms brede opklaringen, maar eveneens bewolkte perioden met af en toe een bui. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. Woensdag maxima in de buurt van 15 graden, donderdag een paar graden frisser.

Vrijdag wordt het, na het optrekken van eventueel ochtendgrijs, licht tot wisselend bewolkt, maar droog weer. Gaandeweg komt er meer hoge bewolking opzetten. De maxima liggen rond 14 of 15 graden.

Volgend weekend krijgen we, aan de voorzijde van een golvende storing over de Britse Eilanden, overwegend zonnig en droog weer met maxima rond 20 graden. De kans op een bui is echter niet onbestaande.

Het KMI waarschuwt nog voor CO-vergiftiging, en roept op zeer waakzaam te zijn bij symptomen als hoofdpijn en braakneigingen.