© Marc Vos

© Marc Vos

thumbnail: null
thumbnail: null

Mooi eerbetoon aan Bob Dylan met The New Fools @ Bibliotheek Genk

Ter gelegenheid van De Bob Dylan expositie 'The Man In Me' speelde de Limburgse Dylan coverband The New Fools op 25 maart twee Dylan-sets in de Genkse bib. Deze band bestaat uit zes muzikanten en weet daarmee de Dylan-sound op zeer mooie en respectvolle manier live te brengen. Het feit dat de stem van de zanger geen klein beetje lijkt op die van Bobmans zelf, helpt daar natuurlijk ook erg bij.

Marc Vos

In het eerste deel kregen we onder meer 'Don't Think Twice', 'It's Allright', 'Forgetful Heart' (uit het album 'Tempted') en een prachtig 'Lay Lady Lay' te horen. Verder ook twee songs uit het magnus opus 'Blood On The Tracks', namelijk 'Simple Twist Of Fate' en een straffe versie van 'Tangled Up In Blue'. Verder nog het overbekende 'Mr. Tambourine Man'.

Tussendoor leidde Sarah van de bib de aanwezigen vakkundig rond op de mooie Dylan expo. Petje af voor haar, want ze moest ter elfder uren Dylan-kenner Patrick Roefflaer vervangen wegens ziekte.

Het tweede deel werd aangevangen met 'Sara' ('the sad-eyed lady of the lowlands'), gevolgd door een straf 'Not Dark Yet' en de great lost Dylan classic 'Blind Willie McTell', en dat deden ze met verve. In het laatste deel van het nummer werd er mooi versneld op een ietwat jazzy wijze, en zulks arrangement hadden wij de meester zelve nog nooit in zijn song weten steken.

Vervolgens een rondje onvervalste Dylan-klassiekers, die nogal eens abusievelijk worden toegeschreven aan artiesten die er een bekendere versie van hebben opgenomen: 'Knockin' On Heaven's Door' (het over het paard getilde balorkest Guns 'n Roses), 'To Make You Feel My Love' (Adèle), 'Mighty Quinn' (Quinn The Eskimo) (Manfred Mann's Earth Band) en 'Along Along The Watchtower' (Jimi!). Ook een fijne versie van 'play fuckin' loud' 'Like A Rolling Stone' en als bisnummer nog het bekende nummer over de bokser 'Hurricane'. Leuke zondagnamiddag met Nonkel Bob in de bib!

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio