© Ella Bormans

Amnesty International Hasselt stelt zich voor op Salon van de Vrijwilliger

Op 27 maart vond de derde editie van het Salon van de Vrijwilliger plaats in PXL Congress. Het Salon van de Vrijwilliger is een initiatief van het departement Social Work. De tweedejaarsstudenten organiseren dit evenement, waar zowel interne als externe geïnteresseerden kunnen kennismaken met een 50-tal organisaties die werken met en op zoek zijn naar vrijwilligers.

Ella Bormans

Amnesty International Hasselt was aanwezig op de twee vorige edities van het Salon van de Vrijwilliger en wilde ook dit jaar niet ontbreken. "Men biedt ons immers de kans om onze organisatie en onze projecten kenbaar te maken en te verduidelijken", klinkt het bij de organisatie. "Bovendien lassen we telkens een activiteit in, een schrijfmoment. Dit jaar boden we de petitie in verband met de opsluiting van het Palestijnse meisje Ahed Tamimi aan. De mensen konden ook een kort steunbriefje schrijven naar Ahed zelf. Praktisch niemand weigerde om aan deze schrijfactie deel te nemen. Ahed Tamimi is terecht een symbool geworden van vreedzaam verzet van de Palestijnen tegen de Israëlische bezetter."

De standhouders werden trouwens erg goed verzorgd: de studenten boden een flesje water, paaseitjes, snoepjes die bij het thema pasten en een lekker broodje aan. "Aan de voorbije edities hebben we enkele zeer enthousiaste vrijwilligers te danken. Dit jaar heeft er zich ook al een studente gemeld die wil meewerken bij onze Amnestygroep. Het Salon van de Vrijwilliger is dus ook op dat vlak succesvol voor ons! We wensen het departementshoofd Filip Giraldo, docente Miet Swinnen en de studenten van Social Work van de PXL hartelijk te bedanken voor dit fijne evenement."

Meer info over Amnesty International Hasselt? www.amnesty-hasselt.be of volg hen op Facebook via www.facebook.com/AmnestyHasselt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio