Buitenlandse leerkrachten bezoeken Stedelijke Humaniora

Print

Foto: Stedelijke Humaniora

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Eind maart ontving de Stedelijke Humaniora Dilsen vier Italiaanse en vier Roemeense leerkrachten in het kader van het programma Erasmus+.

De achtkoppige buitenlandse delegatie kreeg een hartelijke ontvangst. Adjunct-directeur Bram Moors verzorgde het welkomstwoord. Vervolgens startte het echte werk. Aangevuld met vier leerkrachten van de SHD volgde de groep lessen STEM en Techniek. Daarna volgden ze fysica en geschiedenis in het Engels, via CLIL (Content and Language Integrated Learning). Een initiatie eTwinning werd gegeven door eTwinning ambassadrice Lydia Huskens. Al deze lessen passen in het project ‘Key for Innovative Teaching’, omdat de vernieuwing van lesonderwerpen en lesmethoden centraal staat. De SHD heeft op dit vlak intussen al een hele knowhow opgebouwd.

Het internationale gezelschap kreeg ook uitleg over de stad Dilsen-Stokkem, in de aanwezigheid van burgemeester Lydia Peeters en schepen van Onderwijs Sofie Vandeweerd. Een stuk Limburgse vlaai mocht natuurlijk ook niet ontbreken. De twaalf deelnemende leerkrachten kregen vijf dagen lang de kans om ervaringen uit te wisselen. De uiteindelijke bedoeling is om als leerkrachten samen te werken en jongeren aan te moedigen om te participeren aan Erasmus+. Daarom dat de vier leerkrachten van de SHD van 15 tot 20 april acht leerlingen meenemen naar het Italiaanse Rodi Garganico. Ze krijgen daar de kans om het schoolse leven te ervaren in een ander Europees land.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio