© *

thumbnail: null
thumbnail: null

Met deze nieuwigheden pakken de pret- en dierenparken binnenkort uit

Op 31 maart, net voor Pasen, openen de meeste pretparken weer hun deuren. En ze zetten alles op alles om de bezoekers een een prettige dag te laten beleven dankzij nieuwe attracties en spannende shows. Een overzicht van de nieuwigheden.

vwh

Bellewaerde

Het Ieperse pretpark pakt dit seizoen uit met de kortfilm in ‘Son of Bigfoot 4D’. Daarin gaat de kleine Adam op zoek naar zijn verloren vader. Die is tegen al zijn verwachtingen wereldberoemd: het is Bigfoot. Samen met hun dierenvrienden beleven ze een doldwaas avontuur. Aan bezoekertjes om er met beide benen mee in te stappen.

www.bellewaerde.be/nl

Mini-Europa en Océade

Altijd al een acteur of actrice willen zijn? Dan heeft Mini-Europa precies wat je zoekt. Het themapark laat bezoekers in de huid van een acteur kruipen voor ze een bezoek brengen aan de miniatuurversie van de Franse hoofdstad Parijs. Nog op het menu: onder meer nieuwe animatiescènes en interactieve monumenten. Leuk in Océade, vlakbij op de Brusselse Heizel: met Pasen kan je eendjes vissen in het waterpretpark. Vis je er een juist eendje uit, dan mag je draaien aan het Rad Van Fortuin en zijn er mooie prijzen te winnen. Geen succes? Snoep is er in overvloed voor iedereen.

www.minieurope.com

www.oceade.be

Bobbejaanland

‘The Dreamcatcher’ staat er al, maar nu kan je tijdens de rit een VR-bril dragen voor een nog grotere kick. Passagiers die hem opzetten, krijgen immers het gevoel dat ze een adelaar zijn. Die vliegt over grillige berglandschappen en brengt een bezoek aan indianendorpen waar meer aan de hand is dan je op het eerste gezicht zou denken… In de zomer - van 14 juli tot 24 augustus - pakt het park uit met de stuntshow vol auto’s en motoren ‘Wicked Wheels’.

www.bobbejaanland.be

Plopsaland

Hier wordt dit seizoen keihard ingezet op evenementen. Van 28 april tot 1 mei kunnen de allerkleinsten naar de ‘Nickelodeon Fandays’ en kunnen ze de pups van PAW Patrol en Sponge Bob ontmoeten. In september staat alles in het teken van de ‘Meli Revival Weekends’. Bij Plopsa Coo worden van 10 tot 13 en van 19 tot 21 mei de ‘Jurrasic Weekends’ georganiseerd. Op die momenten staat het park in het teken van het dinosaurustijdperk. Eerder: op 1 en 2 april kunnen kindjes paaseieren rapen in het park.

www.plopsalanddepanne.be

Walibi

Mag het best snel gaan? In Waver staat een gloednieuwe attractie, die bijna klaar is om de eerste passagiers te verwelkomen: de Tiki-Waka. In een exotisch karretje scheur je aan een snelheid van 55 kilometer per uur over een duizelingwekkend parcours. Er hoort ook een nieuwe exotische zone bij die Hawaïaans is aangekleed. De bewuste attractie staat op de voormalige locatie van La Coccinelle. Die achtbaan verhuist naar de vroegere locatie van het reuzenrad. In Aqualibi kunnen kinderen dan weer naar een nieuwe speelzone die 700 vierkante meter beslaat. Volg de pijltjes naar ‘Kiddie Bay’.

www.walibi.com

Pairi Daiza

Tientallen kleine nieuwigheden in het dierenpark over de taalgrens. Vanaf de opening staat het park enkele weken in het teken van ‘Happy Nest’, een tuin met nesten van kunstenaars gemaakt in paas- en lentekleuren. In april verstopt een marsupilami zich op het domein en wordt een heuse zoektocht naar het gestippelde dier georganiseerd. In mei kan je erheen voor een grote tentoonstelling over dinosaurussen. En bij de dieren? Er heeft een tweede dwergnijlpaard zijn intrek getrokken en onder meer het verblijf van de nevelpanters is gerenoveerd. Je maakt er ook kennis met nieuwe inwoners zoals onder meer vosmangoesten, reuzenvleermuizen, blauwschapen, komodovaranen en een Javaans luipaard.

www.pairidaiza.eu

Plankendael

In het dierenpark nabij Mechelen kunnen de bezoekers dit seizoen een koalababy zien. Er kruipt een schattig, grijs, bolletje wol over de rug van koalamama Alinga. Het kleintje, Sassafras, groeide de afgelopen maanden in de buidel en is nu groot genoeg om de buitenwereld te ontdekken. Ga je op 1 april naar het park? Dan zie je wat de paashaas heeft gedaan in het verblijf van de olifanten.

www.planckendael.be

En over de grens?

Beekse Bergen

Na bijna een jaar bouwen, word midden april een gloednieuw safari resort geopend in het dierenpark Beekse Bergen, vlakbij Antwerpen. Dat bestaat uit lodges, safaritenten en boomhutten in Afrikaanse stijl, verspreid over savannes en bosgebieden. Extra fancy detail: de overnachtingsmogelijkheden brengen je heel dicht bij (15 meter!) de wilde dieren.

www.beeksebergen.nl

De Efteling

De ‘Python’, de iconische achtbaan die al 37 jaar in de Efteling staat, is de afgelopen maanden ontmanteld, compleet opnieuw opgebouwd en verbonden met een nieuwe baan. Daarnaast introduceert het park vanaf september de theatervoorstelling Caro, een familieshow vol humor, muziek en acrobatiek. www.efteling.com

Parc Astérix

Het pretpark nabij Parijs verwelkomt met de Pegase Express een nieuwe achtbaan die in het teken staat van de Griekse mythologie. Het wordt bijgevolg een mythische trip zonder loopings, maar wel met veel (onverwachte) bochten, afdalingen waarvan je de kriebels in je buik krijgt en spannende beklimmingen.

www.parcasterix.fr

Europa-Park

Te midden in het Zwarte Woud krijgt Europa-Park een nieuwe indoor achtbaan - die aansluit op een andere baan. Wie in de zogenaamde ‘Eurostat CanCan Coaster’ stapt, moet een VR-bril opzetten en krijgt een nog spectaculairdere ervaring. Zo vlieg je door een sprookjesachtig decor van Parijs. De ingang van de attractie herken je aan de ode aan het gebouw van de iconische Moulin Rouge.

www.europapark.de

Meer over Walibi

Niet te missen