© Jozef Drees

© Jozef Drees

thumbnail: null
thumbnail: null

De Strogalm Strooiendorp steunt Tansila

Zopas overhandigde het koor De Strogalm uit Strooiendorp een cheque van 1.050 euro aan het project van Agnes Willems. Samen met een groepje andere mensen probeert zij de levensomstandigheden van de mensen in Tansila (Burkina Faso) wat op te krikken. Zo werd er in 2010 gestart met de bouw van een nieuwe middelbare school, het college Agnes Willems.

Jozef Drees

De mogelijkheid om onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen en de kans te creëren om kennis te delen, daar gaat ook De Strogalm voor. Het zangkoor uit Strooiendorp is dan ook heel blij dat ze een cheque van 1.050 euro konden overhandigen aan Agnes en zo zijn steentje kan bijdragen aan haar project dat al vele goede dingen teweegbracht en door vele mensen gedragen wordt.

De bouw van het College Agnes Willems, een nieuwe middelbare school, startte in 2010. Het bestaande college was verouderd en te klein voor de vele leerlingen. Op vijf jaar tijd was het college al bijna volledig klaar. Er zijn vier klassen, een administratief gebouw voor de directie en een secretariaat. Het domein waarop het college is gebouwd, is geschonken door het oudste dorpshoofd van Tansila. Het College Agnes Willems is een levende onderneming die steeds groter en sterker wordt en meer en meer leerlingen kansen geeft. Een nobel doel!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer