© Elke Gielen

GO! BS De Sprong op bezoek bij chocolatier Bonaparte

De komende 2 weken zijn niet alleen de kinderen gek van het geplande W.O.-thema. Maar ook juf Elke en juf Veerle zijn ‘DOL OP CHOCOLADE’. Vele leuke activiteiten die net voor de paasvakantie zullen plaatsvinden, worden georganiseerd. En waar zouden ze het dan natuurlijk over hebben? Natuurlijk over overheerlijke chocolade, kippen en hun eieren, konijnen… . Een heel aantrekkelijk en leerrijk thema waarbij de wereld werkelijk de klas betreedt : een bezoek aan de chocolatier, kippen op school, de konijn van de juf op bezoek… . Alle zintuigen komen duidelijk aan bod de komende weken!

Elke Gielen

Waar wordt chocolade van gemaakt? Wat is het verschil tussen pure, melk- en witte chocolade? En die roze chocolade dan? Heb je ook goedkopere chocolade en smaakt die hetzelfde? Op deze vragen kregen de leerlingen van het eerste leerjaar van GO! BS De Sprong eerst en vooral een antwoord in de klas aan de hand van een educatieve film, reflecteren over het leven hier en elders, proeven van chocolade, chocolade in andere vormen… . Om de inhouden van cacao tot chocolade af te ronden, brachten ze een bezoekje aan de plaatselijke chocolatier van Maaseik, BONAPARTE. Sinds 1987 vervaardigen Maurice Dumas en Eveline Geerts in hun chocoladeatelier in Maaseik de lekkerste chocoladeproducten in hun chocolade-atelier Bonaparte. Daar kregen de leerlingen een professionele uiteenzetting over hoe chocolade gemaakt wordt. Maar waarvoor ga je eigenlijk op bezoek bij een chocolatier? Natuurlijk hebben alle kinderen, en ook de juffen, een keertje mogen proeven van die overheerlijke artisanale paaseitjes gemaakt door Maurice en Eveline. Bij deze willen dan ook alle kinderen van het eerste leerjaar de chocolatiers bedanken voor het bezoekje aan hun bedrijf. Nogmaals onze welgemeende dank en hopelijk tot volgend jaar!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio