2.700 kajuiten en een heus pretpark: het grootste cruiseschip ter wereld is vertrokken

Het grootste cruiseschip ter wereld, de Symphony of the Seas, is er helemaal klaar voor. De mastodont van een cruiseschip is in het Franse Saint-Nazaire te water gelaten, en is nu op weg om zijn eerste tocht met passagiers te maken.

wowi

© EPA-EFE

De gigant vaart nu de Loire af en meert aan in de Spaanse havenstad Malaga. Daar zal het schip vertrekken voor zijn eerste tocht met passagiers. Het eerste zomerseizoen van de Symphony of the Seas zal zich volledig afspelen in Europa, met Barcelona als thuishaven. Tot oktober pendelt het schip tussen steden als Marseille, Rome en Napels.

Daarna zet de Symphony koers naar Miami, in de Verenigde Staten. Daar is het hoofdkwartier van rederij Royal Caribbean Cruises, de eigenaar van het schip. Ook vanuit Miami zal het talloze cruisetochten maken, om ook daar het cruiseschip te laten renderen.

Door de grootte van de boot, kan het cruiseschip niet zomaar in elke havenstad aanmeren. En al is het prestigieus, niet elke havenstad staat te springen om de gigant te ontvangen. Als zo’n boot aanmeert, zet dat immers enorme druk op de al drukke toeristische centra.

Mastodont

De Symphony of the Seas is een heuse varende stad, met talloze restaurants en ontspanningsruimtes. In de liefst 2.700 kajuiten is plaats voor meer dan 8.000 mensen, van wie ongeveer 2.200 bemanningsleden. Er werd twee jaar gebouwd aan het gigantische luxueuze schip dat 362 meter lang is, een breedte heeft van 66 meter en een slordige 230.000 ton weegt.

Met zijn talloze ontspanningsmogelijkheden zoals zwembaden, glijbanen, pretparken, cinema, restaurants en winkels, kan je de ‘Symphony of the Seas’ ook gewoon beschouwen als een drijvende vakantiebestemming op zich, waar genoeg te zien is om jezelf geen minuut op te vervelen. De bouw van de boot kostte maar liefst 1 miljard euro.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer