© Photo News

Courtois moet geblesseerd afhaken bij Rode Duivels en keert al terug naar Engeland

Thibaut Courtois zal dinsdag zeker niet tussen de palen staan in de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Saudi-Arabië. Onze nationale nummer één ondervindt te veel hinder van een blessure aan de hamstrings en is zondagmorgen teruggekeerd naar Engeland. Het is nog onduidelijk wie hem zal vervangen.

svar

De doelman van Chelsea keert terug naar Londen, waar hij zich laat verzorgen aan zijn hamstringblessure. Martinez beslist later wie hem dinsdag in doel zal vervangen. Dat zal meer dan waarschijnlijk vaste invallersdoelman Simon Mignolet zijn, op zoek naar speelminuten sinds hij bij Liverpool zijn plaats moest afstaan aan de Duitser Loris Karius, landgenoot van coach Jürgen Klopp. Mignolet, die zondagnamiddag de pers te woord staat, kan wellicht rekenen op zijn 21e basisplaats bij de Rode Duivels. De laatste keer dat hij in doel stond dateert van 14 november vorig jaar, toen tegen Japan (1-0). Met Koen Casteels en Matz Sels zitten er nog twee doelmannen in de Belgische selectie.

Fellaini hoogst onzeker

Op de voorlaatste training voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië tekenden zondag opnieuw 25 Rode Duivels present. De bondscoach kon ook nog steeds niet rekenen op Marouane Fellaini, die individueel traint en dus hoogst onzeker is voor de wedstrijd van dinsdag. Tijdens de trainingssessie die open was voor de pers werkten de drie overgebleven doelmannen, zonder Ortwin De Wolf deze keer, een aparte sessie af met Erwin Lemmens. De 22 andere Duivels werden opgedeeld in drie groepjes van twee keer 7 en een keer 8 voor een rustige training. De doelmannen werden nadien toegevoegd aan de groepen, zodat er een onderling toernooi gespeeld kon worden.

© BELGA

Na de vriendschappelijke match tegen Saoedi-Arabië zetten de Rode Duivels de laatste rechte lijn richting het WK in Rusland in. Vlak voor de Wereldbeker staan drie oefenwedstrijden tegen Europees kampioen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni) op het programma. Na de uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica reizen de troepen van Roberto Martinez af naar Rusland. De Rode Duivels werden voor de WK-poulefase ingedeeld in groep G samen met Panama (18 juni in Sotsji), Tunesië (23 juni in Moskou) en Engeland (28 juni in Kaliningrad).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer