© EPA-EFE

Eerste non-stop vlucht tussen Europa en Australië succesvol geland: 17 uur in de lucht

De eerste rechtstreekse passagiersvlucht tussen Europa en Australië is zondagochtend veilig geland in Londen. De Boeing 787 Dreamliner, die speciaal werd ontwikkeld voor langeafstandsvluchten, was 17 uur en 20 minuten onderweg vanuit Perth. Dat heeft de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas bekendgemaakt.

km

Aan boord van het vliegtuig zaten voor deze historische vlucht meer dan 200 passagiers en 156 bemanningsleden. Commandant van dienst is Lisa Norman. Met 14.498 kilometer gaat het om de op twee na langste commerciële vlucht. De langste rechtstreekse vlucht is momenteel die van Qatar Airlines van Doha naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Die vlucht van 14.535 kilometer, die sinds februari wordt uitgevoerd, duurt 17 uur en 40 minuten. De tweede langste is die tussen Sydney en Dallas.

Qantas vliegt vanaf zaterdag dagelijks zonder tussenstop tussen Londen en Perth, de zogenaamde “Kangaroo Route”. In ver vervlogen tijden duurde deze vlucht vier dagen, met zeven tussenstops.

Met de route wil Qantas van het westen van Australië “een nieuwe toeristische toegangspoort maken voor Australië”. Het bedrijf bouwde daarvoor een nieuwe internationale transitlounge op de luchthaven van Perth.

© EPA-EFE

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer