Methodeschool Ondersteboven voorziet middagactiviteiten

Print
Leopoldsburg - De middagen worden op methodeschool Ondersteboven op bijzondere wijze ingevuld met aangeboden activiteiten voor de lagere schoolkinderen.

Zo kunnen de kinderen van de lagere school op maandag een half uurtje schaken. Thomas, de meester van het eerste leerjaar, startte dit initiatief op samen met vrijwilligers die de kinderen de tricks aanleren. In het begin van het schooljaar droeg iedereen zijn steentje bij door schaakborden en pionnen te verzamelen. Zelfs ouders schuimden rommelmarkten af om een bijdrage te kunnen leveren. De deelnemende kinderen zijn intussen al aardig weg met het schaken en kunnen dit project verder doorgeven aan kinderen die zich nog aansluiten. Dat is wat de school noemt coöperatief leren.

Schaken is niet de enige activiteit die aangeboden wordt. Vanaf het derde leerjaar kregen de kinderen de kans om zich in te schrijven voor typelessen. Dit initiatief wordt gedragen door Ann- katrien en Sanne van de eerste en tweede graad. Ze komen elke dinsdag en donderdag samen om een half uurtje blind te leren typen op de laptops. Jong geleerd is oud gedaan!

Er zijn geen verplichtingen. Kinderen kiezen zelf of ze deelnemen aan de activiteiten. De andere kinderen hebben de mogelijkheid om de speelkoffer van de klas te ontlenen met materialen om hun spel verder te bevorderen zoals elastieken, springtouwen, dobbelen enzovoort.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio