Michel Lelièvre was 36 uur op vrije voeten, maar moest wel wegblijven uit Limburg

Print
Brussel -

Michel Lelièvre, de vroegere handlanger van Marc Dutroux, heeft begin deze maand voor het eerst de gevangenis mogen verlaten voor een dag en een nacht. Dat bevestigt zijn advocate Benjamine Bovy. Lelièvre kreeg verlof om zich voor te bereiden op zijn definitieve vrijlating”, meldt VTM NIEUWS. Hij moest zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo moest hij bijvoorbeeld wegblijven uit onze provincie.

De 46-jarige voormalige kompaan van Dutroux kreeg in totaal 25 jaar gevangenisstraf voor de ontvoering van An, Eefje, Sabine en Laetitia. Binnen drie jaar heeft hij zijn straf volledig uitgezeten voor de ontvoeringen.

Begin deze maand kreeg Lelièvre van het gevangeniswezen de toestemming om de gevangenis van Itter voor 36 uur te verlaten, zodat hij zich kon voorbereiden op zijn nakende vrijlating. Het was zijn eerste nacht buiten de gevangenismuren sinds 1996, zegt Bovy. Volgens haar is dit het begin van een reeks uitgaansvergunningen.

Lelièvre moest zich aan een aantal voorwaarden houden. Zo moest hij wegblijven uit de provincies Limburg, in zowel België als Nederland, en mocht hij ook niet opduiken in Vlaams-Brabant. Ook de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en de gemeente Ans waren verboden terrein.

LEES OOK: Paul Marchal: “Niet verrast”