Mode

Zes fouten die je maakt als je nieuwe schoenen koopt

Print
Zes fouten die je maakt als je nieuwe schoenen koopt

Foto: Allan K.

Van sneakers tot klassieke pumps, in je schoenenkast heb je altijd nog wel plaats voor een extra paar schoenen. Maar waar moet je op letten als je nieuwe schoenen shopt? Deze 6 fouten maak je sneller dan je denkt!

Je past je schoenen niet grondig genoeg

Verliefd geworden op een paar nieuwe pumps? Gebruik je gezond verstand! Je weet pas echt hoe schoenen aanvoelen wanneer je ze minimum vijf minuten hebt aan gehad. Probeer niet enkel op de maat te focussen, geef je voeten de kans om te wennen aan je schoenen. Wandel daarom voldoende rond in de winkel. Zo weet je niet alleen of ze goed zitten, maar ook of je voeten voldoende kunnen ademen in je schoenen. Heb je na enkele minuten zweetvoeten, dan kun je best een natuurlijker materiaal zoals leder overwegen.

Geen twee voeten zijn hetzelfde, ook de jouwe niet. De stand van je tenen, wreef en de breedte van je hiel zijn verschillend van voet tot voet. Het spreekt dus voor zich dat je best beide schoenen past.

Je past de verkeerde maat (en op het foute tijdstip!)

De verkeerde maat kopen is echt geen goed idee. Laten we eerlijk zijn, die te kleine schoenen gaan niet meer uitzetten en drie paar inlegzooltjes zijn ook geen optie voor dat te grote paar. Ga niet zelf experimenteren met schoenmaten, maar laat professionals je maat opnemen. Zij kunnen je eveneens vertellen welk merk het best bij de vorm van je voeten past: niet onbelangrijk als je weet dat het verschil in pasvorm tussen verschillende merken enorm kan verschillen. Sowieso doe je er om die reden goed aan om schoenen van verschillende merken te passen.

Ochtendmens? Fijn, maar gebruik je goede humeur niet om schoenen te shoppen in de ochtend! Doorheen de dag zwellen je voeten op. Het is dus slimmer om je pasbeurt zo lang mogelijk uit te stellen zodat je zeker weet dat je schoenen goed zitten.

Je kiest de verkeerde ondergrond en sokken

Probeer je schoenen uit op verschillende soorten ondergrond. Tapijt, tegels, asfalt…Hoe meer je probeert, hoe gemakkelijker je een idee krijgt van hoe schoenen écht zitten.

Ga je doelbewust op schoenenjacht? Neem een paar sokken mee die je echt gaat dragen in je schoenen. Met dikke sneakersokken een fijne loafer passen kan voor een vertekend beeld zorgen…