Zeker 35 doden door raketaanval op buitenwijk van Damascus

Print
Zeker 35 doden door raketaanval op buitenwijk van Damascus

Foto: AFP

Bij een zware raketaanval op een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus zijn dinsdag op een drukke markt zeker 35 mensen gedood. Dat deelde het officiële persagentschap Sana mee. Er zouden ook minstens 40 gewonden zijn gevallen.

Volgens Sana hebben “terroristen” de raketten vanuit het nabijgelegen Oost-Ghouta afgevuurd naar de wijk Kashkoul. De staatsmedia noemen de islamistische opstandelingen in het rebellenbastion Oost-Ghouta terroristen.

De Syrische regering beticht de militanten in Oost-Ghouta er steeds weer van de Syrische hoofdstad aan te vallen met artillerie en raketten om daarbij zo veel mogelijk burgers te willen doden. De regio, die vooral door islamisten wordt gecontroleerd, ondergaat al een maand lang de zwaarste golf van aanvallen sinds het begin van de Syrische oorlog. Daarbij werden volgens het Syrische informatiebureau SOHR in Coventry bijna 1.500 burgers gedood. Ondertussen hebben regeringstroepen het grootste deel van Oost-Ghouta ingenomen.

Bij de aanval van dinsdag gaat het om een van de zwaarste op Damascus, dat door de troepen van president Bashar al-Assad gecontroleerd wordt. De hoofdstad wordt eigenlijk als relatief veilig beschouwd.