Mode

Zo vermijd je dat je broek afzakt

Print
Zo vermijd je dat je broek afzakt

Foto: Lerros

Een frisse chino, casual jeans of geklede kostuumbroek…Welk type broek je ook draagt, ze ziet er net iets beter uit als ze op de juiste plaats hangt. Met deze tips zijn afzakkende broeken verleden tijd!

Koop je broeken in de juiste maat

De eerste regel om te vermijden dat je broek afzakt? Zorg ervoor dat je de juiste maat te pakken hebt. Hoe je dit checkt? Kijk naar de broeksband. Kan je zonder problemen 1 tot 2 vingers tussen je taille en je broek steken? Dan ben je alvast op de goede weg.

Haal je beste fitness-moves boven, want een klassieke squat-beweging kan een belangrijke indicatie zijn voor de juiste maat. Wanneer er tijdens deze handeling te veel te zien is van je onderbroek, dan is je broek te groot (en zakt ze dus veel sneller af). Vergeet niet een paar keer op en neer te springen, zo test je de bewegingsvrijheid (en de maat) van je broek.

Draag je riem op de juiste manier

Op een stijlvolle manier ervoor zorgen dat je broek niet meer afzakt? Investeer in een goede riem! De perfecte riem heeft een vijftal gaatjes. Kijk naar het middelste gaatje en check vervolgens of de flap van je riem door de eerste lus van je broek past. Moet je hard trekken of heb je te veel gaatjes op overschot? Dan heeft je riem niet de juiste maat.

Liever een oldschool alternatief? Durf voor bretellen te kiezen! Bevestig je bretellen eerst aan de achterkant van je broek, doe je broek aan en bevestig dan je bretellen aan de voorkant. Schuifklemmetjes maken het zoeken naar de juiste lengte een stuk makkelijker.

Ook je ondergoed speelt een rol

Dit had je waarschijnlijk nooit gedacht, maar ook het foute ondergoed kan ervoor zorgen dat je broek afzakt. Kies voor een model (boxershort of gewone slip) dat hoog genoeg aan je taille zit. Qua stof? Katoen stremt met andere stoffen waardoor je broek beter blijft zitten!