Steeds minder bezoekers voor SnowWorld, maar Marc Coucke wil het kopen

Print
Steeds minder bezoekers voor SnowWorld, maar Marc Coucke wil het kopen

Foto: De Limburger

SnowWorld heeft zijn financiële verwachtingen voor de tweede keer in korte tijd verlaagd, omdat de bezoekersaantallen door warm weer zijn achtergebleven. Maar dat houdt Marc Coucke niet tegen. De zakenman deed deze week een bod van 30 miljoen euro op het complex in Landgraaf.

Het Nederlandse SnowWorld wordt al sinds eind vorig jaar geplaagd door tegenvallende bezoekersaantallen. Het is de uitbater van de skihallen niet gelukt om die achterstand begin dit jaar in te halen. De verwachting is nu dat de omzet over het eerste halfjaar, dat in de boeken van SnowWorld loopt van oktober tot en met maart, 5 tot 10 procent lager ligt dan een jaar eerder. Ook het bedrijfsresultaat (ebitda) gaat waarschijnlijk omlaag. SnowWorld stelde de verwachtingen voor de opbrengsten in januari ook al naar beneden bij.

Onzekerheid

Het bedrijf handhaaft wel zijn eerdere prognose dat de nettowinst over het gehele boekjaar toeneemt. Die prognose is nu alleen met wat meer onzekerheid omgeven, aldus SnowWorld. De voorspelling voor de nettowinst is vooral gebaseerd op lagere voorziene rentelasten en het wegvallen van kosten voor de ontwikkeling van skibanen in Barcelona en Parijs. SnowWorld schoof die plannen eerder al op de lange baan.

Overname

SnowWorld staat op het punt te worden overgenomen door de Belgische zakenman Marc Coucke. Die bracht eerder deze week formeel een bod uit op het bedrijf. De overname, waar een prijskaartje van een kleine 30 miljoen euro aan hangt, werd in september vorig jaar al aangekondigd. Coucke heeft al bijna driekwart van de aandelen in handen, met een optie op nog eens ruim 9 procent.