Carnavalswagen vat vuur onder brug E314: trucker (51) overleden na kettingbotsing

Print

Video: Tom Palmaers

Maasmechelen - De ochtendspits verliep woensdag erg moeizaam op de E314. De weg was van 6 uur tot kort na de middag afgesloten ter hoogte van Maasmechelen, in beide richtingen, na rookhinder door een brandend voertuig. Een vrachtwagenchauffeur kwam daarbij om het leven. Een ongeval in Wilsele (richting Heverlee) en een defect voertuig op het klaverblad in Lummen (richting Hasselt) zorgden ervoor dat de Limburgse pendelaar vanochtend heel wat geduld moest hebben.

“Onder de brug in Maasmechelen stonden carnavalswagens geparkeerd, en die zijn in brand gevlogen, wat zware rookontwikkeling en -hinder veroorzaakte. Richting Nederland gebeurde daarop een ongeval met drie vrachtwagens en zes personenwagens”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.

De brandweer werd omstreeks 6 uur opgeroepen voor een kettingbotsing in de richting van Nederland. Een persoon werd uit zijn wagen bevrijd. Drie personen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, eentje was er erger aan toe. Een  persoon kwam om het leven. Dat licht Dimitri Opdenacker toe, officier bij de brandweer van Oost-Limburg, post Maasmechelen. Het gaat om een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Geel.

 

 

 

(lees verder onder de foto’s)

Carnavalswagen vat vuur onder brug E314: trucker (51) overleden na kettingbotsing
Foto: Tom Palmaers
Carnavalswagen vat vuur onder brug E314: trucker (51) overleden na kettingbotsing
Foto: Tom Palmaers

De autosnelweg bleef in de richting van Nederland volledig afgesloten tot 12.30 uur door takelwerken. Bovendien moest de brug gecontroleerd worden. Uit onderzoek van het Agentschap voor Wegen en Verkeer blijkt dat de stabiliteit van de snelwegbrug nog in orde was, ondanks de hitteontwikkeling van de brandende carnavalswagen.

Het verkeer moest de snelweg verlaten in Maasmechelen en via het omliggende wegennet de grens oversteken. Verschillende voertuigen die geblokkeerd stonden tussen de afrit en de brug, werden door de politie geëvacueerd.

Het is nog niet duidelijk of het om een accidentele brand gaat, dan wel of er kwaad opzet mee gemoeid is. Naast de uitgebrande praalwagen stonden nog twee andere carnavalswagens. Die bleven gevrijwaard.

 

 

 

 

File voor knooppunt in Lummen in de richting van Nederland
Vlak voor het knooppunt in Lummen was er tussen 8 uur en 9 uur hinder op de E313 door een defect voertuig. Ook daar liepen de wachttijden op.

Van Lummen naar Leuven

Tot slot verliep het verkeer woensdagochtend ook moeizaam tussen Lummen en Heverlee. Er stond een lange file door een ongeval ter hoogte van Wilsele. Daar zijn de problemen inmiddels van de baan.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio