Scheidsrechters krijgen tot 16 maart om kandidatuur voor semiprofcontract in te dienen

Print
Scheidsrechters krijgen tot 16 maart om kandidatuur voor semiprofcontract in te dienen

Foto: Photo News

Scheidsrechters die interesse hebben om vanaf volgend seizoen onder een semiprofessioneel contract te werken bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), hebben nog tot vrijdag 16 maart om hun kandidatuur in te dienen bij Johan Verbist. Dat bevestigde de scheidsrechtersbaas maandag op een persmoment in Tubeke.

Sinds 1 juli 2017 is het Belgische profvoetbal acht semiprofessionele scheidsrechters rijker. Sébastien Delferière, Bart Vertenten, Alexandre Boucaut, Jonathan Lardot, Erik Lambrechts, Lawrence Visser, Nathan Verboomen en Bram Van Driessche tekenden bij de KBVB een contract voor minstens twee seizoenen.

Zoals eerder afgesproken komen er vanaf komend seizoen twee nieuwe semiprofs vrij. Op vraag van Johan Verbist trok de Pro League daarvoor een budget van 75.000 euro uit. Vanaf 1 juli 2019 zou de scheidsrechtersbaas graag twaalf semiprofs in dienst hebben.

Verbist legt uit dat de semiprofs betere quoteringen krijgen voor hun wedstrijden dan de niet-profs. Volgens hem zijn het vooral de jonge, getalenteerde refs die het meest bijleren. Verbist noemt Bram Van Driessche, die voor het eerste een halve finale van de Beker van België floot, als voorbeeld.

Vorig jaar stelden in totaal vijftien scheidsrechters zich kandidaat voor het semiprofstatuut, zeven onder hen kregen toen een negatief antwoord. Verbist verwacht dat ook nu de interesse groot zal zijn. “Na 16 maart zullen we dan opnieuw een afweging moeten maken.”