Op wandel met WSV-Winterslag

Print
Op wandel met WSV-Winterslag

Foto: Jempi Trippaers

Winterslag 1

Genk - De jaarlijkse Mijnmonumentenwandeling van KWB-Winterslag is één zaak... Maar ook de jaarlijkse Ter Heide-tocht van WSV Winterslag mag er wel zijn. Beide wandelingen worden door praktisch dezelfde mensen in elkaar gestoken. Een ploeg hard werkende vrijwilligers die zich nog recent lieten opmerken bij de warme ontvangst van de KWB-mensen uit Zwijndrecht (foto).

"Onder de schachttorens van de mijn van Winterslag lopen telkens honderden wandelaars te genieten. Maar het parcours dat zaterdag 24 maart wordt aangedaan heeft zijn eigen aantrekkingspolen" zegt Fily Mellemans, zowat het kloppende hart van beide organisaties. Hij staat met zijn geweldige ploeg startklaar voor deze nieuwe uitdaging. "Er zijn natuurlijk knooppunten, aanrakingspunten ook in beide wandelingen", zegt Fily. "Maar de tochten die vertrekken aan zaal Paro op de Noordlaan hebben toch iets specifieks. Vele kilometers leiden de wandelaars midden door de Bokrijkse bossen. Maar ook de prachtige 'heidelandschappen' van Zonhoven en Termolen maken deel uit van de wandelroutes. Onze traditionele afstanden hebben we ook behouden. De sportievelingen kunnen kiezen uit vier, zes, twaalf of achttien kilometer. Deze laatste afstand is slechts mogelijk tot 13 uur", aldus Fily.

Openbaar vervoer

Overigens heeft de WSV (Wandelsport vereniging Winterslag) ook rekening gehouden met de gekende parkeerproblematiek. "Daarom raden wij de wandelaars aan om in de buurt van het Genker station te parkeren. Vandaar kan men de rechtstreekse lijnbus G4 nemen naar de halte Paro", zegt Fily.

Samengevat: Tussen 8 en 15 uur kan men zich inschrijven voor de verschillende wandelingen aan het gebruikelijke tarief van 1,20 euro per persoon. Voor hapjes en natjes wordt ter plaatse gezorgd.

Voor meer inlichtingen: www.wsv-winterslag.be of 0495/54.97.65

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio