Studenten lanceren ‘smart’ wekker met draadloze oplader

Print
Hasselt - Een wekker waarop je je smartphone kan plaatsen om hem draadloos op te laden. Dat concept bedachten enkele studenten van Hogeschool PXL. Het product is het resultaat van hun Small Business Project.

Jelle Degeest, Elke Delveau, Brent Motmans, Glenn Byloos en Carl Peeters, studenten bouw en elektronica ICT, richtten begin dit jaar de studentenonderneming Key To Growth op. KTG kadert in een schoolproject waarbij de studenten een schooljaar lang een eigen bedrijfje runnen.

De twee richtingen bundelden hun krachten en ontwikkelden een draadloze gsm-oplader met ingebouwde alarmklok. “Door beide te bundelen in één toestel, spaar je een stopcontact uit”, zegt Jelle Degeest (student bouw).

Het toestel heeft een eenvoudige werking. Je legt je smartphone boven op het toestel en de batterij laadt vanzelf op. Op die manier worstel je niet langer met kabeltjes en stopcontacten. Bovendien werkt het voor iedere smartphone, al dan niet met behulp van een extra module.

De studenten maken hun product voorlopig volledig zelf waardoor ze het design kunnen personaliseren naar de wensen van de klant. Het ontwerp is een moderne combinatie van beton en hout, wat behoorlijk wat keuzemogelijkheden biedt voor de klant.

Voorlopig is het toestel enkel te verkrijgen op bestelling. De studenten zijn nog in volle onderhandelingsfase met enkele winkels voor de verkoop van hun product. De prijs zal rond de €45 schommelen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio