Magisch Koorzang vult Atrium van Genkse bib

Print
Genk - Het project Verrekijker brengt mensen bij elkaar, het verbindt bezoekers met een vereniging. Deze keer was het wellicht een vereniging die de bezoekers al goed kenden, namelijk het ‘Mannenkoor de Heivinken’, een bont gezelschap keurige heren in bordeaux maatpak.

Mannenkoor de Heivinken is al de elfde Genkse vereniging die zichzelf via het Verrekijker-project mocht voorstellen. De leden stonden er allemaal deftig bij, netjes uitgedost in uniformen. Jje kon er niet om heen als je de bib binnenwandelde op zaterdag 10 maart 2018.

Er hing een spannende sfeer, een opgetogen gevoel. Om klokslag 14 uur begonnen ze eraan. De gong weerklonk en het gezelschap stelde zich op. ‘What a Wonderful World’ , in het Engels én het Nederlands, vulde in een mum van tijd de hele ruimte. Warme, getrainde zangstemmen misten geen enkele noot. Begeleid op piano, melodika en accordeon brachten ze aansluitend drie nummers. Vervolgens pauzeerden ze even om de aanwezige bezoekers wat uitleg te geven over de vereniging. En dan verplaatste heel de groep zich naar een nieuwe plek in de bib om weeral enkele nummers te zingen.

“Het is prachtig om zien, deze gepassioneerde zangers”, beaamt schepen van Cultuur Anniek Nagels. “Het mannenkoor is een gevestigde waarde in Genk en dat zie je niet alleen, dat hóór je!”

Verrekijker heeft de komende maanden nog vier andere verenigingen in petto. De eerstvolgende zijn de werkingen van Samana uit Genk, voorheen de ziekenzorg. Zij zullen op zaterdag 24 maart het beste van zichzelf geven.

Verrekijker is een project van de Genkse Cultuurraad i.s.m. Stad Genk.
Meer info: Dienst Cultuur - 089653812 of via de website: www.genk.be/verrekijker

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio