Kenneth Van Gansbeke wordt zevende op GP judo Agadir

Print
Kenneth Van Gansbeke wordt zevende op GP judo Agadir

Archieffoto. Foto: Photo News

Op de eerste dag van de Grand Prix judo in het Marokkaanse Agadir kwamen vrijdag drie Belgen in actie. Kenneth Van Gansbeke tekende met een zevende plaats voor het beste resultaat.

In de klasse tot 66 kg was Van Gansbeke (IJF 29) vrij in de eerste ronde. Hij won zijn eerste kamp tegen de Algerijn Wail Ezzine (IJF 64) met waza-ari, maar ging daarna met ippon onderuit tegen de Portugees Sergiu Oleinic (IJF 17). Van Gansbeke verloor vervolgens ook in de herkansingen met ippon van de Sloveen Andraz Jereb (IJF 31).

Jorre Verstraeten (IJF 45) was bye in de openingsronde van de min 60 kg en werd dan meteen gevloerd door de Kazach Magzhan Shamshadin (IJF 116), die het haalde met waza-ari.

Anne Sophie Jura (IJF 31) ging aan de slag in de klasse tot 48 kg. Na een vrijstelling in de eerste ronde botste ze op de Portugese Catarina Costa (IJF 102), die haar versloeg met ippon.

Er komen in Agadir zeven Belgen op de tatami, met de komende dagen ook nog Matthias Cassé (-81), Joachim Bottieau (-90), Roxane Taeymans (-70) en Gabriella Willems (-70).

(belga)