© Eric Bervoets

UNIZO Houthalen-Helchteren overhandigt ondernemersprioriteiten

Op donderdag 8 maart organiseerde UNIZO Houthalen-Helchteren een gezellig ondernemerscafé. Een 50-tal ondernemers konden op een informele manier met elkaar netwerken met een hapje en een drankje.

Eric Bervoets

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 maakte Unizo Houthalen-Helchteren van de gelegenheid gebruik om hun dossier met ondernemersprioriteiten te overhandigen aan de lokale politieke partijen. "We hopen dat de Unizo-ondernemersvereniging van Houthalen-Helchteren met dit document duidelijk heeft gemaakt wat we met deze prioriteiten willen bereiken", klinkt het bij de organisatie. "Economie is de motor van iedere gemeente en die motor wordt aangedreven door alle ondernemers, in alle sectoren, van klein naar groot, van jong tot oud. Elk van deze ondernemers die gevestigd is in onze gemeente wil het beste voor zijn onderneming."

"Wij, ondernemers, vragen aan het toekomstig stadsbestuur om een krachtig economisch beleid te voeren, want enkel op die manier kunnen wij in de beste omstandigheden functioneren. Wij, ondernemers, geven aan de gemeente ook iets in de plaats. De gemeente kan op ons rekenen voor het creëren van arbeidsplaatsen, het aanbieden van producten en diensten, het voorzien van hotels, restaurants en cafés, het vrijetijdsaanbod, het financieel ondersteunen van de lokale verenigingen, het organiseren van evenementen, het aantrekken van nieuwe inwoners, bezoekers en toeristen en nog zoveel meer. Dit document is voor ons alvast een duidelijke houvast."

Samengevat, de vijf belangrijkste verwachtingen van de ondernemers van Houthalen-Helchteren:

1. Ontwikkeling van een duidelijke visie wat betreft ruimtelijke ordening en mobiliteit voor het centrum, periferie en bedrijventerreinen met bijhorende actieplannen.

2. Ondernemers verder betrekken in de adviesraden en rekening houden met de gebrachte adviezen, maar ook inspraak van en co-creatie met ondernemers voor wat betreft het gemeentelijk economisch beleid.

3. Een volwaardige dienst economie of ondernemersloket voor een professioneel en positief onthaal-en begeleidingsbeleid voor alle ondernemers. Ook extra inzetten op communicatie voor de nodige transparantie en openheid. (Website/nieuwsbrieven/magazine)

4. Veiligheid is ook een prioriteit: camerabewaking, meer preventieve controles, meer blauw op straat en strenger en kordater optreden.

5. Een faire en stabiele fiscaliteit en dus ook de oproep om de belastingen naar de ondernemers zeker niet te verhogen.

Het volledig dossier is terug te vinden op www.unizo.be/houthalen-helchteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer