Leerlingen GO!Campus Genk Middenschool op kunstsafari

Print

Bret

Genk - Youssef El Garmaui ging op 7 maart met zijn leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar naar een expositie van Sedat in het stadhuis van Genk.

Voor jongeren is kunst een loos begrip. Vaak onbekend en dus ook onbemind. Over het algemeen lopen ze niet warm voor een kunsttentoonstelling en zeker niet als het thema eveneens een ver-van-hun-bedshow is. Daarom is het des te opmerkelijk hoe enthousiast onze leerlingen van het beroepsvoorbereidend leerjaar reageerden toen collega Youssef El Garmaui hen woensdag 7 maart meenam naar een expositie in het stadhuis van Genk.

Daar loopt immers een prachtige tentoonstelling van de kunstenaar Sedat. Deze kunstenaar uit Ghana trachtte het dagelijkse leven in zijn geboorteland op doek vast te leggen en is daar wonderwel in geslaagd. De dagdagelijkse ellende maar eveneens de aanstekelijke vreugde die het Afrikaanse continent biedt, toont hij op een schitterende manier. De leerlingen werden getriggerd door het verhaal achter de schilderijen. Hun interesse voor een niet-alledaags thema was aandoenlijk om te aanschouwen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio