Staking bij AB InBev omdat 4 medewerkers van Hasselt naar Leuven moeten verhuizen

Print
Brussel / Leuven / Hasselt -

AB InBev heeft vastgesteld dat de sociale partners donderdagochtend het personeel verhinderd hebben om aan het werk te gaan. De directie van de bierbrouwer betreurt dat zij daarbij de sectorale afspraken rond stakingsaanzeggingen naast zich neer hebben gelegd. Dat meldt de directie donderdagmiddag.

“Als aanleiding wordt verwezen naar de relocatie van 4 medewerkers van Hasselt naar Leuven”, zegt de directie donderdagmiddag in een mededeling. “We begrijpen zeer goed dat dergelijke relocatie een impact heeft op de verplaatsingen van deze medewerkers.” AB Inbev heeft naar eigen zeggen al meermaals aangeboden hier compensaties tegenover te zetten om mensen te belonen voor hun flexibiliteit.

De onderhandelingen zijn volgens de directie echter afgesprongen op de eis van de vakbond om ook een verhuispremie toe te kennen aan de chauffeurs die in de loop van dit jaar moeten verhuizen naar een gloednieuw logistiek gebouw amper 850 meter verwijderd van de huidige locatie om daar exact dezelfde job uit te voeren. “Bovendien vragen de vakbonden om bijkomende motivatiepremies om tablets te gebruiken in plaats van pen en papier voor leveringsdocumenten”, reageert de directie.

AB InBev hecht naar eigen zeggen belang aan digitalisering, innovatie en een moderne bedrijfsvoering. “Wij willen evolueren met ons regionale netwerk van depots en inzetten op modernisering. Zo introduceerden we recentelijk tablets waardoor de chauffeurs niet langer met pen en papier hun leveringen moeten bijhouden. We deden hiervoor serieuze investeringen en zorgen voor de bijhorende opleiding.”

AB InBev wil het sociaal overleg alle kansen geven om zo samen met haar regionale netwerk van depots in te zetten op modernisering en flexibiliteit.