Leerlingen Lucernacollege vieren Chrysostomos

Print
Houthalen-Helchteren - Een keer per jaar heersen de leerlingen helemaal over het Lucernacollege van Houthalen en bibbert het personeel van de schrik. Dit jaar namen de dons van de Mafia de school over. De leerkrachten waren voor deze dag verplicht helemaal om te lopen en via de deur voor de leerlingen binnen te gaan.

De zesdejaars hadden met valmatten een alternatieve ingang ingericht. Iedereen die binnen wilde, werd vergast op een haarspoeling en lipstickbeurt. De hele school was sfeervol versierd met speelkaarten, dobbelstenen, wapens en 'cocaïne', alles overgoten met het nodige bloed. Voor het eerste uur van start kon gaan, moesten eerst alle stoelen en banken, die in slagorde verspreid stonden, netjes geschikt worden.

De X-mossers genoten van een lekker ontbijt met pannenkoeken en repeteerden nog even de show. De hele school was aanwezig. Leerkrachten en leerlingen moesten er aan geloven. Quizvragen met beeld- en muziekfragmenten uit mafiafilms en -series als 'The Godfather', 'The Untouchables', 'Narcos' en 'Ocean's Thirteen', maar ook praktische proeven met hete pepers en dienbladen vol water die door een dansende menigte moesten geloodst worden. Het naspelen van filmscènes leverde ook de nodige hilariteit op. De vrouwelijke leerkrachten probeerden immers 'mannelijk' te acteren en vice versa.

De jongere leerlingen verheugen zich nu al op hun toekomstige Chrysostomos, terwijl de huidige feestvierders opruimden, een broodje aten en zich klaarmaakten voor het vervolg van hun misdadige dag: een rondje paintball en een restaurantbezoek.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio