Bodycam filmt hoe snowboarder door het oog van de naald kruipt tijdens lawine

Print

Bodycam filmt hoe snowboarder door het oog van de naald kruipt tijdens lawine Video: Reuters

De Frans-Libanese Thomas Kray zal vermoedelijk niet snel opnieuw buiten de skipiste in Savoie snowboarden. In de Franse Alpen ging hij afgelopen zondag de uitdaging aan, maar dat liep bijna fataal af. Door een lawine werd hij tijdelijk bedolven onder de sneeuw, maar een speciale airbag kon alsnog zijn leven redden.

De man legde zijn hachelijke situatie toevallig ook vast met een bodycam. Kray was tot op de top van zijn favoriete helling ‘Petite Balme’ geklommen om zichzelf te verwennen met een leuke afdaling. Aanvankelijk leek alles probleemloos te verlopen, maar eens de sneeuw onder zijn snowboard plots mee naar beneden viel, kon hij zijn evenwicht niet meer bewaren. “Ik viel onder de sneeuw zoals dat je onder water zou belanden”, verklaarde Kray aan The Associated Press.”

Gelukkig had de snowboarder de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo was hij in het bezit van een lawine-airbag, waardoor hij makkelijker boven de sneeuw kon blijven tijdens de lawine. Eens hij dan ook met zijn rechterhand de airbag activeerde, besefte Kray dat hij zich in een veel betere positie bevond. Kort nadien kon hij ongedeerd rechtstaan en zijn tocht met zijn snowboard voortzetten.

Achteraf plaatste Kray zijn beelden op sociale media. Op die manier wil hij zo veel mogelijk mensen eraan herinneren om te investeren in veiligheidsmateriaal. Het kan nu eenmaal op eender welk moment van levensbelang zijn.