Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

donderdag 8 maart 2018 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Sighinolfi en Maan tegenover Poelman. MIST

Volleybal
EuroMillions League play-offs: Noliko Maaseik - VBC Waremme 3-0

Experimenterend Maaseik freewheelend naar Final Four

Als eerste geplaatst

Noliko Maaseik kende opnieuw zeer weinig problemen met Waremme. Net als afgelopen zaterdag was het niveauverschil te groot. De volwassen Limburgers pakken zo negen op negen in hun poule en zijn al zeker van de Final Four. “We maakten weinig fouten en waren efficiënt. De wisselspelers toonden veel kwaliteiten. Een zege van het hele team”, aldus een sterke Sebastian Gevert.

Geen wijzigingen bij Maaseik ten opzichte van het team dat zaterdag vlot in Waremme won. Sighinolfi en Gevert kregen een startplek, ook Dumont mocht zich in verdediging opnieuw uitleven. Ideaal voor die jongens om matchritme op te doen. Noliko startte prima. Bij de eerste technische time-out stond het 8-6 onder impuls van gemotiveerde Gevert. Poelman, Abinet en Pavelka hielden de bezoekers heel even in het spoor, maar Waremme schoot tekort. Maan en Tammemaa en enkele Waalse foutjes zorgden voor een stevige kloof. Topscorer Gevert bleef hard kloppen, Sighinolfi maakte het af met twee prima floats.

Keuvelen aan de kant

Hetzelfde verhaal in set twee. Pavelka en David probeerden wel, maar Waremme had zeker geen topdag. En Maaseik, dat deed het gewoon oerdegelijk. Serverend bracht het de bezoekers geregeld in zware verlegenheid, maar ook qua aanvalskracht stak het er stevig bovenuit. Als Blankenau Rychlicki, Maan of Gevert in stelling kon brengen, was er geen houden aan. Onder meer Cox en Bruno moesten niet opdraven en bleven gezellig keuvelen langs de zijlijn. Het Chileens-Duitse graniet Gevert bombardeerde de bezoekers nog enkele keren, zowel aanvallend als vanop de servicelijn, Van Heyste mocht zich uitleven aan de pass en deed dat prima. Tammemaa bleef serverend en door het midden gevaarlijk. In spaarmodus bouwde Noliko ook in set twee zéér simpel een kloof uit. Waremme vluchtte nog in time-outs, maar even later tekende Tammemaa voor de vlotte 2-0. Wat volgde in set drie was een kopie van al het vorige. Opnieuw net voor halfweg ging Maaseik ervandoor. Maan, Rychlicki en sterke Gevert bleven vlotjes scoren. Van Heyste voelde zich lekker in zijn vel, ook Dumont liet leuke dingen zien. De jonge Ahyi mocht in het slot opdraven en besliste met drie knappe punten op rij. “Een heel leuk gevoel natuurlijk”, lachte de vlotte Nederlander. “Het is aan mij om me te laten zien in die kleine invalbeurtjes. Dit geeft extra veel energie om nog harder te werken op de volgende trainingen. Uiteraard zou het super zijn om mijn kans te krijgen tegen Guibertin.” Noliko pakte zo op een volwassen manier negen op negen in haar poule en is nu al zeker van de Final Four. Vrijdag volgt een nog betekenisloos duel met Guibertin. “Klopt, maar ik wil me opnieuw tonen”, aldus Gevert. “We haten verliezen en moeten gewoon hetzelfde doen als tegen Waremme.” Het eerste duel in de Final Four gaat door op zondag 25 maart, maar eerst focussen de Limburgers op Novosibirsk in de Champions League. Woensdag komt het topteam op bezoek in de Steengoed Arena. “Tuurlijk kijken we ernaar uit. Een Russisch team is altijd een leuke uitdaging.”

Setstanden: 25-16, 25-18, 25-16. Maaseik: Tammemaa, Maan, Blankenau, Rychlicki, Gevert, Sighinolfi, libero: Dronkers, libero: Dumont. Kwamen in: Van Heyste, Mijatovic, Ahyi. Waremme: Poelman, Thys, David, Pavelka, Cosemans, Abinet, libero: Albert. Kwamen in: Barca-Cysique, Evrard.

Noliko Maaseik bij Final Four. TVL