“Zo snel kan ongeluk gebeuren”: dashcam filmt hoe routine-opdracht voor brandweer gevaarlijke wending neemt

Print

“Zo snel kan ongeluk gebeuren”: Dashcam filmt hoe routineopdracht voor brandweer gevaarlijke wending neemt Video: Reuters

Niet alleen de gewone burgers aan de Amerikaanse oostkust moesten vrijdag goed opletten door de zware winterstorm die het hele gebied teisterde. Ook de hulpdiensten moesten uit hun doppen kijken voor mogelijke gevaren. Zo ook deze brandweermannen in Hyde Park in de staat New York. De pompiers ontsnapten maar op het nippertje aan een omvallende boom, met dank aan enkele elektriciteitskabels.

De lokale brandweer kwam aanvankelijk ter plaatse voor een soortgelijk ongeval. Een andere boom kwam namelijk al eerder door de storm op een wagen terecht. Maar daarmee was het gevaar blijkbaar nog niet helemaal geweken. Terwijl enkele personen in de buurt van de getroffen wagen stonden, zagen ze niet dat nog een tweede boom naar beneden viel. Pas toen enkele elektriciteitskabels het vallende gevaarte konden opvangen en er enkele vonken ontstonden, was het gevaar geweken.

Als bij wonder vielen er bij beide ongevallen geen gewonden. Roosevelt Fire District plaatste de beelden achteraf op hun Facebook-pagina, waar ze inmiddels al meer dan 130.000 keer zijn bekeken. “De video is een angstaanjagende herinnering hoe snel er ongelukken kunnen gebeuren”, valt er nog bij te lezen.