De Truienaar uit zijn ongenoegen op sociale media

Mignolet ‘not amused’ met bankzittersstatuut bij Liverpool

Print
Mignolet ‘not amused’ met bankzittersstatuut bij Liverpool

Mignolet met Klopp, hier in betere tijden. Foto: BELGAIMAGE

En dat op zijn verjaardag. Simon Mignolet moest gisterenavond op Anfield in de Champions League-wedstrijd tegen Porto weer genoegen nemen met een plaats op de bank. De Rode Duivel bedankte de massaal opgekomen fans, maar liet via Instagram en Twitter tegelijk een boodschap achter voor trainer Klopp: “Not happy with my seat”, luidde een deel van de post.

Al blijft de Limburger voorzichtig. Naast deze kleine steek naar zijn Duitse coach bedankt hij de 54.000 mensen die samen met hem in een uitverkocht Anfield zijn verjaardag vierden. “Niet blij met de plaats op de bank, maar dubbel zo blij met de kwalificatie voor de volgende ronde”, aldus Mignolet.

Er hoeft misschien niks achter gezocht te worden, maar dit is toch de eerste maal dat Mignolet in bedekte termen van zich laat horen. Laten we ons Belgenhart te danig spreken als we zeggen dat de ex-Kanarie dit niet verdient? Ik denk het niet. Mignolet is dertig, speelt al 4,5 jaar bij de Reds en is een betrouwbaar sluitstuk.

Klopp verkondigde na Nieuwjaar al dat Karius, landgenoot en poulain, zijn nieuwe nummer één was. Dat is sindsdien niet veranderd. Klopp en Karius delen zelfs hun manager. Daar moeten we toch geen tekening bij maken. We moeten Klopp wel nageven dat hij zeer duidelijk geweest is. Mignolet, wiens beste jaren volgens hijzelf nu aanbreken, kan misschien best andere oorden opzoeken.

Lees ook. Simon Mignolet ‘viert’ zijn dertigste verjaardag… op de bank tegen Porto