Voetbalbond “staat open voor gesprek” over WK-lied van omstreden rapper Damso

Print
Voetbalbond “staat open voor gesprek” over WK-lied van omstreden rapper Damso

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) staat open voor een gesprek met haar partners en sponsors over de WK-hymne van de Rode Duivels voor het WK in Rusland komende zomer. Dat zegt woordvoerder Pierre Cornez woensdag. Damso, die het WK-lied voor de Rode Duivels schrijft, kwam onder vuur te liggen door vrouwonvriendelijke teksten in zijn andere liedjes. De Vrouwenraad bracht de bal aan het rollen met een open brief, daarna mengde ook de politiek zich in het debat.

De Vrouwenraad schreef een open brief aan de sponsors van de Rode Duivels om de vrouwonvriendelijke teksten van de Belgische rapper aan te kaarten. “Zijn teksten staan immers bol van afkeer, minachting en verbaal geweld tegenover vrouwen”, luidde het. “Het is onaanvaardbaar dat iemand als Damso, gekend voor zijn grof en seksistisch taalgebruik, als officiële muzikale vaandeldrager ons land zou vertegenwoordigen.

Eerder liet de KBVB weten zich geen zorgen te maken over de WK-hymne. “Wij controleren de tekst en hebben contractueel ook het laatste woord”, suste de KBVB. Maar nu ook de sponsors zich beginnen te roeren, keert de voetbalbond haar kar.