Tim Wellens: “Alaphilippe had betere benen dan ik”

Print
Tim Wellens: “Alaphilippe had betere benen dan ik”

Foto: AFP

Tim Wellens schoof dinsdag mee met Julian Alaphilippe toen die in de aanval trok in de derde etappe van Parijs-Nice. “Julian had betere benen dan ik”, gaf Wellens na afloop toe, “veel meer dan aanklampen kon ik niet. Ik had niet meteen de neiging om over te nemen, want ik was al lang blij dat ik in zijn wiel zat.”

“Ik was bij de twee beste renners bergop”, aldus Wellens, “maar helaas had ik niet de benen om Julian pijn te doen zoals hij mij pijn deed. Indien hij wel een constant tempo rijdt omhoog, dan blijven we misschien voorop, maar nu was het aanklampen, kon ik niet over nemen en bepaalde hij het tempo. “Wellens en Alaphilippe zagen een aantal andere renners terugkomen, het viel stil en er volgde een hergroepering met zo’n 20 renners.

“Het regende demarrages”, vervolgde Wellens, “uiteindelijk rijden er drie jongens weg. En er kwam niet meteen organisatie in onze groep om hen terug te nemen, ook al waren er enkele ploegen nog met twee vertegenwoordigd in de groep zoals AG2R en BORA-hansgrohe.”

 

laden.....

Wellens staat nu zesde in het klassement, op 42 seconden van de nieuwe leider, Luis Léon Sanchez. “De tijdrit van morgen (woensdag, 18,4 km) wordt heel belangrijk. Ik weet niet goed wat ik mag verwachten, als ik een goede dag heb is veel mogelijk. Ik vind het alleszins een mooie tijdrit: eerst bergop, dan een technisch stuk naar beneden, dan weer een klein knikje en dan richting finish in Saint-Etienne.”

 

Dylan Teuns: “Alaphilippe zette te vroeg aan”

Ook Dylan Teuns maakt nog steeds kans op een mooi klassement. Hij probeerde ook mee te springen bij de aanval van Alaphilippe en Wellens, maar moest al snel passen bergop. Teuns staat 22ste in het klassement en is na het uitvallen van Tejay van Garderen de nieuwe kopman bij BMC. "Naar mijn mening zet Julian te vroeg aan op die klim", gaf hij na afloop tekst en uitleg. "Het was nog drie of bijna vier km naar de top (nog 3,4 km, red) en dat was gewoon te vroeg. Iedereen wist dat hij iets zou proberen en het ging er nerveus aan toe. Dan versnelt hij al zo snel en kan ik misschien 1 kilometer volgen, maar het ging voor mij gewoon te rap. Ik voelde dat ik over 'mijn toeren' zou gaan en dan laat ik me bewust iets uitzakken, zoek ik mijn eigen tempo. Misschien kon ik nog iets langer volgen. Maar uiteindelijk ontplof ik dan misschien helemaal. Ik heb getemporiseerd, dan sloten er nog twee of drie renners bij mij aan en dan kwam er een groepje van tien terug. Het duo reed ook niet verder weg en uiteindelijk komt alles toch weer samen, dus ja, spijtig."

Tim Wellens: “Alaphilippe had betere benen dan ik”
Foto: BELGA

"Als Julian wat langer wacht, tot op 1,5 km van de top of zo, dan krijg je misschien allemaal enkelingen mee die er wel profijt bij hebben om mee te draaien. Dan blijf je misschien wel voorop. Ik zeg niet dat we minuten gaan nemen dan op het peloton, maar misschien wel een half minuutje. Nu doe je zo'n inspanning bergop en haalt het niets uit. Want na de top kwam alles weer samen, zaten er een paar duo's in de groep, maar nam niemand initiatief. Dat is jammer dan dat je die inspanning voor niets hebt geleverd."

Woensdag wacht de tijdrit van 18,4 km. "Ik ga mijn uiterste best doen. Het zal moeilijk zijn om niet te veel tijd te verliezen tegen die echt goede tijdrijders, maar ik heb ook geen schrik. Na woensdag zal al veel duidelijk zijn voor het klassement. Ik ben al blij dat het geen vlakke tijdrit is, maar ééntje over een glooiend parcours."