Bradley Wiggins nu ook betrokken in belastingschandaal: “Walgelijk”

Print
Bradley Wiggins nu ook betrokken in belastingschandaal: “Walgelijk”

Foto: Photo News

Het gaat van kwaad naar erger voor Sir Bradley Wiggins. De Brit lag al onder vuur na een vernietigend rapport over het “bewust prestatiebevorderende producten aanwenden” tijdens zijn Tourzege in 2012, maar daar komt nu nog een financiële klap bij. Volgens The Times is ‘Wiggo’ betrokken bij een belastingschandaal.

Alles draait om de zogenoemde Cup Trust, een malafide organisatie die goede doelen ‘steunde’. Die werd vorig jaar gesloten door de Britse Charity Commission nadat uitlekte dat rijke donoren de organisatie gebruikten als middel om miljoenen ponden aan belastingen te ontduiken. “Het is walgelijk om dergelijk mechanisme zo te misbruiken”, liet ex-voorzitster van het Commons public accounts committee Margaret Hodge weten in een reactie.

De 37-jarige Wiggins is volgens The Times de eerste investeerder die geïdentificeerd kon worden. Er zouden zo’n 400 personen betrokken zijn bij het schandaal waarbij bijna 62 miljoen euro aan belastinggeld ontweken zou zijn. Opmerkelijk is dat de Cup Trust in 2010 bijna 200 miljoen euro aan donaties ontving, maar daarvan slechts 174.000 euro uitkeerde aan goede doelen...

Hoeveel Wiggins investeerde, is voorlopig onduidelijk. Zijn woordvoerder ontkende maandagavond alle aantijgingen: “Bradley heeft al zijn achterstallige belastingen jaren geleden al betaald en er zijn momenteel geen lopende onderzoeken tegen hem.”