HaFaBra-concert in OC De Buiting

Print

Foto: André Caubergs

Paal

Beringen - Vijf muziekkorpsen speelden in OC De Buiting een miniconcert waarvan telkens 1 stuk beoordeeld werd door de jury.

Dit jaar stond Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beringen in voor de organisatie van het HaFaBra-concert West-Limburg. HaFaBra staat voor Harmonie Fanfare en Brasband. Een harmonie bestaat uit blaasinstrumenten (koperblazers, saxofoons, houtblazers) en slagwerkers. Een harmonie is uitgebreider dan een fanfare, wegens de toevoeging van de houtblazers t.o.v. een fanfare.
In OC De Buiting traden vervolgens: Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Beringen o.l.v. dirigente Inge Peters, Koninklijke Harmonie ‘Hoop in de Toekomst’ Paal o.l.v. dirigente Graziana Buzzerio, Koninklijke Fanfare ‘Onder ons’ Koersel o.l.v. dirigent Felicien Reynders, Muziek Vereniging Orbis Leopoldsburg o.l.v. dirigent Tim Boonen en de Koninklijke Harmonie st. Lucia Engsbergen o.l.v. dirigent Bart Falise op. Ze brachten elk een 5-tal hoogstaande werken waarvan er telkens 1 werd beoordeeld door de jury. Niet om een klassering op te maken maar om kritisch te luisteren naar de werkpunten. Wat opviel is dat er bij verschillende groepen een mooie mix is van jong en minder jong zo wordt de ervaring doorgegeven en is de toekomst verzekerd.
Foto’s: André Caubergs, Jos Neys

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio