Olifant toont baby tijdens hartverwarmende moment hoe baby in modder kan spelen

Print

Hartverwarmend: het moment dat volwassen olifant toont hoe baby kan spelen in de modder Video: Facebook

Een vrijwilliger van de dierenorganisatie Save the Asian Elephants heeft een schattig moment kunnen vastleggen in Thailand. Stephanie Snowdon zag voor haar neus hoe een volwassen olifant een baby aanleerde om te spelen in de modder. De kleine olifant leerde duidelijk snel bij. Vrijwel meteen na de demonstratie imiteerde het jonge dier exact de gedragingen van de oudere olifant.

De beelden zijn afkomstig vanuit Elephant Nature Park, een Thais dierenasiel. Lang bleef de kleine olifant echter niet in de modder liggen. Terwijl de volwassen olifant duidelijk veel plezier beleefde aan het gerol in de bruine smurrie, besloot het jonge exemplaar al snel om het spelen achterwege te laten en zijn soortgenoot te achtervolgen.

De baby is overigens geen nakomeling van de volwassen olifant. In tegenstelling daarvan fungeert de oudere olifant als een soort oppas, waardoor het dier wel zich bezighoudt met de verzorging van het jonge dier.

Het was Duncan McNair, de CEO van Save the Asian Elephants, die de beelden nadien op Facebook plaatste. “Bedankt aan vrijwilligster Stephanie Snowdon om haar smartphonebeelden naar mij door te sturen”, schreef hij nog bij de video. Met de non-profitorganisatie wil McNair “een einde maken aan de verschrikkelijke wreedheden en omstandigheden die deze wonderlijke dieren hebben ondergaan”.