Abstracte en figuratieve kunst samen in Tongeren bij Global Art

Print
Tongeren - Heel de maand maart kan je kunstwerken van een vijftiental kunstenaars zien bij Global Art in Tongeren. Schilderijen, juwelen in glas of zilver , brons, keramiek en meer vormen samen voor heel wat diversiteit .

De eerste zondag van de maand mochten we een gezellige drukte ontvangen bij de opening van de groepsexpo van de internationale kunstgroep Global Art in Tongeren, Maastrichterstraat 40.
Albert Plusquin , autodidact, schuwt geen kleuren in zijn schilderijen op aluminium, wat samen met een goed lijnenspel zorgt voor een frisse voorstelling van abstractie .
Joseph Saverino toont ons zijn wandelaars en vrouwen in warme tinten en mixed media op doek. Zijn schilderijen stralen een gemoedelijkheid en warmte uit. Joseph brengt veel licht in zijn schilderijen met veelal een donkere achtergrond, wat ook voor extra diepte zorgt in zijn werk. Hij toont ons Luik en omstreken, zijn werk is opgebouwd uit verschillende lagen, de achtergrond bestaat vaak uit een combinatie van collages en verf. In zijn schilderijen weet Joseph met mixed media delen van zijn schilderij naar voor te brengen, waardoor zijn werk extra gaat leven en een 3-d effect heeft.
Een aparte techniek in het schilderen is encaustic art. Bij deze eeuwenoude schildertechniek wordt gebruik gemaakt van verwarmde bijenwas. Structuren ontstaan spontaan en zorgen voor een verrassend resultaat.
Deze maand brengt Johan Briers deze techniek op canvas bij Global Art in Tongeren. Momenteel experimenteert Johan met een combinatie van acryl en bijenwas, wat zijn abstracte schilderijen nog net iets meer geeft.
Emoties en kunst zijn diep verbonden. Anouk de Groot toont haar bronzen beelden, vaak met een humoristische kwinkslag. Door middel van dierlijke en mensfiguren vertelt Anouk een verhaal aan de bezoeker, een verhaal met een diepere betekenis of een verhaal met een humoristische ondertoon. Anouk creëert haar werk , maar zorgt hiernaast ook voor het afwerken en het patineren van haar bronzen beelden.
Lyrisch abstracte schilderijen zie je bij Alice van Dael. Alice werkt bij de tentoongestelde werken voornamelijk in zwart-wit tinten, pure abstractie met hier en daar een figuratieve lijn.
Meer kleur vind je in het werk van Fréhal. Frédy exposeert abstracte schilderijen met een figuratieve lijn. Door zijn explosief kleurgebruik versterkt Fréhal zijn schilderijen, waaruit een zekere vrolijkheid naar voren komt.
Wie houdt van dieren en puur figuratief werk, vindt zeker een plaatsje in zijn hart bij het werk van Lilian Biermans. Lilian toont ons haar dierenportretten, maar ook enkele landschappen, meestal in klein formaat en in een warm kleurenpalet.
Meer dieren, maar dan in keramiek, zie je bij het werk van Marlous Hendrikx.
Naast keramiek, brons en schilderijen zijn er de mooie ambachtelijke juwelen in zilver, soms met edelstenen in verwerkt , van Yoke Eyna.
In permanentie zijn er tenslotte ook nog de slakken in composiet en brons van Roland Menten, de bronzen sculpturen van Marc Adons , de glasjuwelen, glazen koppen en prachtige schalen in glas van Glassart Petrico en het werk van de bestuursleden Guido Christiaens , Theo Cloes en Marijke Cloes. Iedere donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag en zondagnamiddag kan je deze tentoonstelling vrij bezoeken in hartje Tongeren. Meer info : globalart@telenet.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio