© Twitter

Nederlandse dakloze betrapt bij vuurtje-stook, maar dan ontdekken de agenten pas wat de man aan het roosteren was

Agenten van de politie Den Haag wilden zondagmiddag een dakloze man op de vingers tikken omdat hij een vuurtje had gemaakt in een bos. Ze stonden echter met hun mond vol tanden toen ze zagen wat de man had geroosterd en verorberd.

rrln

De Nederlandse agenten zagen de dakloze bij een vuurtje zitten in het Haagse Bos. Het is daar verboden vuur te stoken, dus stapten ze op hem af. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze tot hun grote verbazing twee lange vogelpoten uit het vuur steken, meldt het Algemeen Dagblad.

Het bleek te gaan om de poten van een blauwe reiger. De dakloze, een Rus, wist de agenten te vertellen dat hij het dier dood in het bos had gevonden. Vervolgens had hij de reiger geslacht, geroosterd en opgegeten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beschermde diersoort

De blauwe reiger is een beschermde diersoort en mag volgens de Wet Natuurbescherming dus niet worden gedood. Aangezien het niet duidelijk is hoe het dier aan zijn einde kwam, werd de dakloze man niet vervolgd. Hij werd wel aangehouden voor het stoken van vuur en omdat hij geen identiteitsbewijs op zak had.

De Rus werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer