© Red Bull F1 team

Hamilton: “Verstappen is een potentiële wereldkampioen”

Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton denkt dat Max Verstappen het potentieel heeft om wereldkampioen. Hij zegt ook dat de jonge Nederlander nu al op een hoger niveau racet dan hemzelf toen hij dezelfde leeftijd had.

F1journaal.be

Toen Verstappen in 2015 in Australië aan de start stond mocht hij zichzelf al de jongste deelnemer ooit aan een F1-race noemen. Drie jaar later mogen we stellen dat het crescendo gaat met de carrière van de jonge Nederlander. Sinds hij in 2016 promotie maakte naar de hoofdmacht van Red Bull is hij uitgegroeid tot de man van de toekomst bij de Oostenrijkse formatie.

Bij Red Bull wist hij al drie GP’s op zijn naam te schrijven en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan, ook niet bij Lewis Hamilton.

“Hij heeft zeker en vast het potentieel om wereldkampioen te worden, ik denk dat iedereen dat wel gezien heeft. Daarom heeft hij ook zo een grote schare fans,” aldus Hamilton. “We hebben allemaal al gezien hoe hij racet, dat er veel potentieel is en hij hij zit in een groot team. Ik denk dat hij in het perfecte team zit om te groeien.”

“Zelfs met al een paar goede seizoenen achter de rug heeft hij nog een hele carrière voor zich. Ik moest mijn eerste seizoen nog beginnen op mijn eenentwintigste, hij heeft dus al voorsprong op mij en veel andere rijders.”

“Zolang ik er nog ben ga ik er alles aan doen om hem te beletten van te winnen. Veel mensen zullen dat niet leuk vinden maar dat is nu eenmaal wat we doen, ik kijk er naar uit om dikwijls met hem in duel te gaan op een positieve manier en liefst al dit jaar,” besluit de Brit.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer