Lommel op titelkoers: 5-0-zege tegen Heist

Het is het avondje van Heist niet geworden zaterdag aan de Gestelsedijk in Lommel. De bezoekers verlieten het stadion met een forfaitscore. Een vroeg strafschopdoelpunt met een rode kaart voor debutant Robbe Sols zette alles op zijn kop.

gf

Coach Keleman koos voor de 19-jarige Sols in de basis. Niels Stroobants was nog niet helemaal fit, zo verscheen Fré Van Aerschot tussen de palen. Het grote debuut van Robbe Sols zou maar tien minuten duren. De ongelukkige Heistenaar kreeg toen een rode kaart nadat de ref oordeelde dat hij aan de eerste paal na een hoekschop de bal met de arm had beroerd. Een keiharde sanctie met nog een strafschop eraan toe. De Bruyn zette om.

Lommel was sterker en het voerde de forcing. Even over het half uur maakte Sula er vlotjes 2-0 van. Na de pauze kwam Heist in de openingsminuten iets beter voor de dag maar grote kansen vielen niet te noteren. Het werd 3-0 en 4-0, met bij dat laatste doelpunt een ongelukkige tussenkomst van Van Aerschot. Voor Sula een koud kunstje om de bal binnen te trappen.

De derde Lommelse goal was van De Bruyn. Het werd in de laatste minuut nog 5-0 toen Tambeur een wel hele licht fout beging en Scheelen de penalty benutte. Tambeur kreeg trouwens nog een gele kaart. En zo leed Heist na acht speeldagen nog een keer een nederlaag, het laatste verlies dateert van het vorige kalenderjaar: 2 december thuis tegen Oudenaarde (0-3).

Aangeboden door onze partners