© rr

thumbnail: null
thumbnail: null

Frans toptalent rondt nieuw meesterschap van Quick-Step meesterlijk af en wint Johan Museeuw Classic

Rémi Cavagna heeft de uitgeregende Johan Museeuw Classic gewonnen. Het Franse toptalent van Quick-Step rondde ploegwerk uitstekend af en kwam na een late uitval solo aan. Ploegmaat Florian Sénéchal reed in de slotkilometer weg van Frederik Frison en zorgde voor een nieuwe een-twee voor Quick-Step in de Napoleon Games Cup. Ook in de eerste manche was de laminaatploeg outstanding.

jefi, blg

De 22-jarige Rémi Cavagna (Quick-Step Floors) heeft zondag de 2e editie van Dwars door West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’ (1.1), met start in Nieuwpoort en aankomst na 189,3 kilometer in Ichtegem, gewonnen. Cavagna haalde het, in deze tweede manche van de Napoleon Games Cup, na een solo van 7 kilometer voor zijn land- en teamgenoot Florian Sénéchal. Frederik Frison werd derde.

Omzeggens van bij de start vormde zich een kopgroep met David Boucher, Dennis Coenen en de Canadees Alexander Cataford. Zij boekten een maximale voorsprong van negen minuten. Op de top van de Kemmelberg, de eerste helling van de dag na 73 kilometer koers, was deze geslonken naar 7:40 op de grote groep die stilaan de snelheid, ondanks de regenval, opvoerde.

Putsch van Quick-Step

Bij de beklimming van de Catteberg, nog voor het ingaan van de vier plaatselijke ronden van elk 13 kilometer in en rond Ichtegem, loste Cataford vooraan. Een groepje van negen renners, waaronder vier man van Quick-Step Floors, had zich intussen afgezonderd van het peloton.

De twee vroege vluchters, Boucher en Coenen, begonnen aan de plaatselijke ronden met een handvol seconden voorsprong op een totaal verbrokkeld peloton. Wat verderop waren zij eraan voor de moeite en ging Frederik Frison (Lotto Soudal) met de twee Fransen van Quick-Step Floors, Rémi Cavagna en Florian Sénéchal, in zijn zog zijn kans.

Aanval Cavagna

De leiders mochten de laatste drie ronden aanvatten met een voorsprong van 55 seconden op een fel uitgedund peloton. Die afstand tussen de vluchters en de groep bleef ook bij het ingaan van de slotronde schommelen rond de minuut. Bij de kasseizone van de Lookhuisstraat moest Rémi Cavagna zijn metgezellen laten rijden. Sénéchal temporiseerde echter voor zijn teamgenoot waardoor die vooraan terug kon aansluiten.

De consternatie was dan ook groot toen op zeven kilometer van de eindmeet Rémi Cavagna plots ging aanvallen. De Fransman reed zelfs beetje per beetje weg van Frederik Frison, die Sénéchal als zijn schaduw mee kreeg. Cavagna kwam niet meer in de problemen en haalde het terwijl zijn teamgenoot Frison op zijn beurt in de steek liet. Quick-Step Floors nam zo de plaatsen één en twee voor hun rekening namen. Met ook nog Fabio Jakobsen (vierde) en Jhonnatan Narvaez (zevende) telde de blauwe brigade nog twee renners in de top tien. Cavagna volgt op de erelijst de Nederlander Jos van Emden op als eindlaureaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Cavagna uitermate tevreden

"Ik ben uitermate tevreden met mijn eerste zege van het seizoen", stelde Rémi Cavagna na afloop. "In de wedstrijden voorafgaand aan deze Dwars door West-Vlaanderen was ik ook niet slecht maar slaagde ik er niet in om het af te maken. Vandaag lukte dat dus wel".

Nochtans moest Cavagna lossen tijdens de voorlaatste kasseizone van de wedstrijd. "Ik kreeg het plots heel erg lastig en zag mijn ploegmakker met Frison van mij weg rijden", vervolgde Cavagana. "Vooral Frison legde op die stenenzone er duchtig de pees op. Vandaar dat ik moest lossen. Eens op de weg kon ik weer aansluiten, te meer omdat Sénéchal op de rem drukte en ik zo de mogelijkheid had om weer mijn plaats in te pikken. En op het asfalt ging ik dan maar aan. Frison kraakte en Sénéchal stopte perfect af. Meer moest dat niet zijn. Dit is een mooie zege."

Uitslag:

1. Rémi Cavagna (Fra/Quick-Step Floors) 2. Florian Sénéchal (Fra) op 0:03 3. Frederik Frison 0:10 4. Fabio Jakobsen (Ned) 0:55; 5. Anthony Turgis (Fra); 6. Guillaume Van Keirsbulck; 7. Jhonnatan Narvaez (Ecu); 8. Christophe Noppe 0:59; 9. Michael Goolaert; 10. Jimmy Duquennoy

Stand Napoleon Games Cup na twee manches:

1. Florian Sénéchal 22; 2. Philippe Gilbert 20; 3. Rémi Cavagna 20; 4. Niki Terpstra 19; 5. Frederik Frison 19

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer