Prinsenconcert met het Kerkraads Symfonieorkest

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - De Koninklijke Orde van ’t Klaeverblât organiseerde in het Cultuurcentrum haar Classic meets Carnival voor de derde keer. Ruim 300 luisteraars deden hun uiterste best om rustig te blijven maar voor carnavalisten bleek dat een moeilijke opgave.

Met een plechtige intrede van de Hasseltse Sieren en Prinsen werd de avond ingezet. Voordien werd het publiek opgewarmd door Knappe Koppen. Onder leiding van Manon Meijs en de Hasselaar Ludo Claesen speelde het Kerkraads 60-koppen tellende gezelschap muziek van Orff, Strauss, Bernstein en Barrosso. Tussendoor gaf presentator Guy Ilsen kwinkslagen en richtlijnen.
Het Hasselts Kathedraalkoor verraste iedereen met schitterende liederen uit de revue tijden. ‘E Witteke en Kèrremes ènne loch hebben nooit mooier geklonken. De soliste van de avond, Lieve Verbeeck, stal de show met haar uitvoering van September in Hasselt en ’s Levreuke van ’t Zevenste Joar.
Traditioneel werd ook het Limburgs Volkslied gezongen als afsluiter. Na de finale afmars van de Sieren en Prinsen nam Knappe Koppen terug het roer in handen tot in de vroege uurtjes.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio