© Zilton

Dit voorjaar dragen alle mannen deze trends

Je wintergarderobe beu? Gelukkig staat de lente voor de deur! Van lichte jeans tot loafers, dit zijn de trends voor het voorjaar!

cityfashion

Jeans met een lichte wassing

Dit modeseizoen mag je blue jeans best enkele tinten lichter. Combineer je denim met lichte wassing met zachte kleuren of subtiele prints voor een op-en-top voorjaarse look. Tip: kies voor een model met rechte pijpen, een skinny jeans met lichte wassing toont snel te puberaal.

Opvallende kleuren en prints

Wie zei er ook alweer dat kleuren en prints niet mannelijk zijn? Bruin, grijs en zwart zijn passé dit seizoen. Mannen, durf te kiezen voor een hemd met opvallende print en een extra dosis kleur in je outfit.

Loafers en mocassins

Dé trendschoenen van het voorjaar? Loafers en mocassins! Back to basics met een jeans, casual chic met een chino of gekleed met een kostuum? De instapper is helemaal terug. Bonuspunten voor het comfort!

Mannen: zo draag je dé trendschoen van het voorjaar op een mannelijke manier

© Bugatti

Loafers of mocassins zijn dé trendschoenen van dit voorjaar. Niet mannelijk genoeg voor jou? Met deze stijltips draag je loafers wél op een mannelijke manier!

Back to basics met een jeans

Een outfit-formule die het altijd goed doet? Loafers + jeans! Rol de pijpen van je jeans twee kleine slagen om en combineer met een klassieke trui en geklede jas of trenchcoat.

Verrassend met een chino en bomberjack

Mag het iets sportiever voor jou? Draag je loafers met een chino, hemdje of T-shirt en een korte jack of leren vest. Mocassins moeten dus niet altijd gekleed te zijn, sportief kan ook!

Geef je kostuum een voorjaars-upgrade

Je kostuum combineren met loafers? Yes! Deze voorjaarsschoen is zo’n grote trend omdat hij net zo makkelijk te combineren valt. Fris kostuum, hemd met toffe print en loafers…Voila!

Mannen: zo geef je je jeans een upgrade

© Solid

Wil je je jeans iets minder casual dragen? Laat die sportieve hoodie en sneakers links liggen. Goodbye typische weekend-outfit, zo geef je je jeans een upgrade!

Combineer je jeans met geklede items

De gemakkelijkste manier om je jeans een flinke upgrade te geven? Combineer met geklede items! Een basic stuk als een jeans kan gerust een dosis ‘gentleman’ gebruiken. Kies voor een overhemd in een toffe print, een klassieke coltrui of pull, een wollen jas of perfectly fitted blazer. Wie zei er dat een jeans enkel in het weekend kon?

Kies de juiste schoenen

We begrijpen je liefde voor sneakers volledig, maar wanneer je een chiquere look wil voor je jeans laat je ze best thuis. Een paar brogues, klassieke kostuumschoenen of loafers (voorjaarstrend van het moment trouwens) zijn een veel betere keuze. De schoenen maken in dit geval dus écht de man!

Denk aan de details

Een simpele jeans heeft nu eenmaal wat extra nodig. Een stijlvolle riem bijvoorbeeld (in de juiste maat en kleur) kan je look een heel andere toets geven.

Wees voorzichtig met het oprollen van je broekspijpen, ‘water in de kelder’ speelt nooit in je voordeel. Op safe spelen? Kies voor een recht model in een donkere wassing, dat staat gekleder dan een lichte skinny.