Vrouw ziet selfie van lachende agenten bij ongeval en schrikt zich een bult als ze de auto beter bekijkt

Print
Vrouw ziet selfie van lachende agenten bij ongeval en schrikt zich een bult als ze de auto beter bekijkt

Foto: Salisbury Police

Een bezorgde moeder uit het Britse Salisbury schrok zich enorm toen ze een selfie van twee lachende agenten beter bekeek. Op het ogenschijnlijk onschuldige plaatje stond immers de omgekantelde wagen van haar dochter. “Op die manier wil je zoiets echt niet te weten komen”, vertelt Georgia Oak op Facebook.

Op de selfie staan twee breed glimlachende agenten. Al dagen valt er in het Verenigd Koninkrijk enorm veel sneeuw, en dat was op die foto niet anders. Achter de politiewagen was dan ook een gecrashte wagen te zien, met een heus slipspoor. De auto was van zijn pad geraakt en op één of ander manier omgekanteld en bijna tot in de gracht gegleden.

Bij de foto had de politie een waarschuwing geplaatst: “Sommige foto’s hebben geen woorden nodig. We willen jullie waarschuwen om vandaag veilig te rijden om de weg. Gelukkig raakte er niemand gewond tijdens dit incident.”

Mama in paniek

Maar de moeder van Georgia Oak, die per ongeluk de foto was tegengekomen op haar Twitter, was ondertussen al helemaal in paniek. Zij wist immers nog niet dat haar dochter in een auto-ongeluk terecht was gekomen. Zij was op zijn zachtst gezegd niet opgezet met de vrolijke selfie bij het wrak.

Georgia zelf liet al snel weten dat ze ongedeerd is. “Maar het is inderdaad mijn wagen op die selfie, ja. Met deze foto is mijn mama dan ook te weten gekomen dat ik gecrasht was. Ze was helemaal gechoqueerd. Maar ik apprecieer het wel dat de politie geholpen heeft en dat ze er zo snel waren.”

Excuses

De politie heeft ondertussen haar verontschuldigingen aangeboden. “Het spijt ons dat je moeder het op deze manier te weten moest komen, maar we zijn heel zorgvuldig geweest: we hebben je naam niet vermeld en jouw nummerplaat onherkenbaar gemaakt. Bovendien lieten we duidelijk weten dat er niemand gewond was. Auto’s kan je vervangen, mensen niet.”

“Uiteraard hebben we de foto pas genomen op het moment dat de noodsituatie opgelost was. We willen met dit beeld gewoon het gevaar op de weg in deze weeromstandigheden onderstrepen. Dit zou een positieve post moeten zijn, om die boodschap te verspreiden. Als dit preventief helpt om ongevallen te vermijden, dan was het de selfie waard.”

Toch veroorzaakt de post - en de repliek erop - een schokgolf van verontwaardiging. Heel veel mensen vragen zich immers af waarom een lachende selfie deel uitmaakt van preventie. Bovendien denken ze dat de meeste voorbijgangers die foto’s willen maken bij een gekanteld wrak wellicht kwaad zouden zijn weggestuurd door de politie, hoe goed de intenties al dan niet zouden geweest zijn.