Man springt zonder aarzelen in bevroren kanaal om hond te helpen, maar moet zelf worden gered

Print

Man springt zonder aarzelen in bevroren meer om hond te helpen, maar moet zelf worden gered Video: Twitter

Een man uit Londen wordt door de Britse media een held genoemd nadat hij afgelopen week in een bevroren meer sprong om een hond in nood te redden. Hij moest echter zelf gered worden door voorbijgangers omdat hij de kracht niet meer had om de oever te bereiken. Hoewel de barmhartige daad hem een heldenstatus opleverde, vinden veel mensen zijn actie “dom en uiterst gevaarlijk”.

Terwijl de storm Emma en the Beast from the East de Britse hoofdstad teisterde, werd Tom Sullivan wakker in het huis van een vriend omdat hij buiten kabaal hoorde. “Er is een hond in het kanaal gevallen”, zei zijn kameraad, die door het raam de hond in het water kon zien spartelen. Sullivan aarzelde geen moment en liep naar de oever van het kanaal in Camden en dook in het ijzige water.

“Ik viel onmiddellijk door het ijs”, zei de heldhaftige redder in de Britse pers. “Ik zwom naar de hond, maar telkens ik hem op het ijs probeerde te hijsen, zakten we er weer door.” Hij slaagde erin de hond in veiligheid te brengen, maar toen liep het helemaal mis. “Toen ik zelf weer op het ijs probeerde te klauteren, braken er stukken af. Ik had geen energie meer om te blijven zwemmen en voelde dat ik de controle over mijn lichaam begon te verliezen.”

“Idioot”

De eigenaar van de hond had zijn huisdier op het droge geholpen en gooide de leiband van het dier in het water, richting Sullivan. De man brak het ijs terwijl hij naar de kant van het kanaal sputterde en werd toen uit het water getrokken door omstanders en de eigenaar van de hond. Intussen had zijn vriend handdoeken bij elkaar gezocht zodat Sullivan en de hond zich konden afdrogen. Sullivan trok snel zijn natte kleren uit en wikkelde zich in een handdoek.

Na een warme douche kikkerde Sullivan weer een beetje op en hij trakteerde zichzelf op een kop warme chocolademelk om zijn heldhaftig optreden te laten bezinken. Zijn vriend publiceerde intussen de beelden van moedige reddingsactie op sociale media, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat Sullivan een held is.

“Ik ben een dierenliefhebber”, reageerde iemand. “Maar mensen zouden geen roem moeten krijgen omdat ze hun leven en dat van anderen wagen.” Iemand anders veroordeelde de actie ietwat scherper: “Ongelooflijke stomme actie. Deze man is een idioot, je leven wagen voor een hond is achterlijk.”