Plunderaars verwoesten supermarkt met gestolen graafmachine

Print

Plunderaars verwoesten supermarkt met gestolen graafmachine Video: Twitter

De politie van Dublin arresteerde afgelopen week minstens negen personen die ervan verdacht worden een supermarkt te hebben geplunderd tijdens het stormweer. De plunderaars zetten vervolgens een gestolen graafmachine in om het gebouw te verwoesten en rukten onder meer het dak van de supermarkt. Het personeel van de supermarkt zou zijn bedreigd tijdens de plundertocht, maar er vielen geen gewonden.

Ierland en Groot-Brittannië worden geteisterd door storm Emma en the Beast from the East, die zorgen voor gevaarlijke weersomstandigheden. Storm Emma zorgde voor heel wat sneeuw in Ierland, maar niet alle inwoners van Dublin bleven binnen schuilen voor de sneeuwstorm, een dertigtal personen maakte van de omstandigheden gebruik om een Lidl-supermarkt te plunderen. Daar bleef het echter niet bij: de plunderaars stalen na hun strooptocht een graafmachine van een nabijgelegen bouwterrein en sloopten het dak van de supermarkt.

Een getuige kon de verwoesting filmen en publiceerde de beelden op sociale media. “Het sneeuwt in Dublin”, schreef de man bij de video van de graafmachine en de daaropvolgende arrestaties. “Sneeuwpop maken? ‘Nee, we stelen een graafmachine en slopen een Lidl’.” De agenten hadden moeilijkheden om snel ter plaatste te geraken, door de barre omstandigheden op de weg en omdat de plunderaars barricades van sneeuw hadden opgeworpen om de komst van de politie te vertragen.

Brandkast opengebroken

De agenten moesten uiteindelijk de hulp van het leger inroepen, die de weg vrijmaakte voor de terreinwagens van de politie. “Er werd heel wat schade berokkend aan een supermarkt en omliggende gebouwen”, verklaarde een woordvoerder van de politie van de Ierse hoofdstad. De politie werd verwittigd door de personeelsleden van de supermarkt, die volgens de agenten werd bedreigd door de plunderaars. “Momenteel werden er al negen mensen opgepakt. Ze worden vastgehouden op het politiebureau.”

Een anonieme bron zei volgens de Irish Mirror dat de plunderaars allemaal bekend zijn bij het gerecht. De verdachten zouden ook de brandkast van de supermarkt hebben opengebroken met behulp van de graafmachine, maar de woordvoerder van Lidl in Ierland wilde weinig kwijt over het incident: “De zaak wordt momenteel onderzocht door de politie, dus we kunnen geen commentaar geven.” Het werd echter wel bevestigd dat de supermarkt in kwestie momenteel gesloten is door het incident, maar dat er niemand van het personeel gewond raakte.